Anne adayları sıcakta dışarı çıkmasın

Anne adayları sıcakta dışarı çıkmasın

Sıcak havalara karşı tüm bireylerin dikkatli olması gerektiğini belirten Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hikmet Karabacak, sıcakların özellikle hamile bayanları da etkileyebileceğini, aşırı sıcağa maruz kalan hamile baya


Henüz anne karnında bulunan bebeğin oksijen alıp karbondioksit verdiğini belirten Hikmet Karabacak, “Bebeklerdeki bu denge yüzünden hamile bayanların aşırı sıcağa maruz kalarak tansiyonlarında yaşayacakları düşüş ya da yükselmeler direkt olarak bebeği etkileyecektir, anne adayları bu yüzden zorunlu olmadığı sürece dışarıya çıkmamalı” dedi. Bu durumun hamileleri halsiz düşüreceğini ifade eden Hikmet Karabacak, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıkların da yaşanabileceğini aktardı.
Hikmet Karabacak, ayrıca yazın aşırı sıcakların erken doğum ya da düşük riskini tetikleyebileceğini belirterek son olarak anne adaylarının yapılan uyarıları dikkate almalarını istedi.
Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur da doğru ve sağlıklı beslenmenin hayatın her döneminde önemli olduğunu ancak hamilelerin bazı konularda daha çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Nil Okur özellikle yaz dönemlerinde gebelerin beslenmelerine özen göstermelerini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.