Ankara'yı fethettiler

Ankara'yı fethettiler

Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları Türkiye Finali Ankara'da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları Türkiye Finali Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel'de yapıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 27 İmam Hatip Lisesinin yarıştığı finalleri programı izlemek için salonda yaklaşık bin 500 kişi hazır bulundu. Heyecanın ve coşkunun eksik olmadığı yarışmalar öncesinde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, ''İmam Hatip Liselerinde yapılan bu yarışmalarla Arapça öğreniminin yaygınlaşacağını belirterek, bu konuda emeği olan, başta öğretmenler olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi. Mart ayında yapılan il elemelerinde  Arapça şiir okuma ve Arapça bilgi yarışmalarında Konya birincisi olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ,Nisan ayındaki Kırşehir de yapılan bölge yarışmalarında  iki dalda da birinciliği elde ederek Türkiye finallerine katılmayı hak etmişti.

ÖDÜLLER 20 MAYIS'TA VERİLECEK

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Asya Termal Oteldeki finallerde Konya'yı Arapça bilgi yarışmalarında temsil eden Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Muhammet Maşuk Aktaş, Enes Furkan Ömeroğlu, Fatma Zehra Mert, Rukiye Şeyma Yıldırım'ın oluşturduğu ekip yarışmaların ilk gününde 2.grupların yarıştığı elemeleri geçerek, ikinci gün yapılan İstanbul Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ankara Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Diyarbakır Bismil Anadolu İmam Hatip Lisesini Final yarışmasında geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. Arapça şiir okuma yarışmalarında ise yine Konya'yı temsil eden ve 9 ilin temsilcilerinin bulunduğu Türkiye şampiyonasında Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Erim  Türkiye 4.lüğünü elde etti. Konya için ve ülkemiz için bu yarışmaların büyük bir kazanım olduğunu ifade eden okul yöneticileri, uzun bir sürecin sonunda bu başarıyı yakaladıklarını bu başarının okulumuzda ve  şehrimizde büyük sevinçle karşılandığını ifade ederek, şiir yarışmalarının bitmediğini sosyal medya oylamasının 18 Mayıs 2012 Cuma gününe kadar devam edeceğini şu anda ikinci sırada olduklarını ve halkımızın desteğiyle    adresine girerek sosyal medyada birinci seçilmek istediklerini ,çünkü buradaki birinciler de Türkiye şampiyonu olarak kabul edileceğini ,aynı hakları elde edeceklerini ve 20 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Kongre merkezinde yapılacak törenle ödüllerini alacaklarını ifade ettiler.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.