Ankaralılar Vakfı'ndan 90. Yıl Konseri

Ankaralılar Vakfı'ndan 90. Yıl Konseri

Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı, Cumhuriyetin ilan edilişi ve Ankara’nın başşehir oluşunun 90.

Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı, Cumhuriyetin ilan edilişi ve Ankara’nın başşehir oluşunun 90. yılı dolayısıyla bir konser düzenledi. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun birlikte yaptığı “Atatürk Anısına” adlı gösteri, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Sanat Yönetmenliğini Yıldız Çankaya Sargın’ın üstlendiği, Nemci Kıran'ın şefliğindeki konser, Anadolu’nun dört bir yanından halk oyunları gösterileriyle renklendi.

Vakıf Başkanı Halil Şıvgın, gösteriden önce yaptığı konuşmada, “Biz Ankara’nın başkent oluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında yoğun bir program hazırladık. Çeşitli bilimsel toplantılar, konserler, gösteriler ve sergiler düzenleyerek Ankara’nın başkent oluşunu kutluyor ve Ankaralılık bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ankara, sıradan bir şehir değil; hem Selçuklular hem Osmanlılar hem de Cumhuriyet döneminde çok önemli sorumluluklar almış bir kent. Biz Ankara’ya ve Ankara’nın değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün de Ankara’ya yakışan böylesi bir etkinlikte Ankaralıların bu salonu doldurmuş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Gösteride Kafkas, Karadeniz, Bitlis, Bingöl, Silifke, Afyonkarahisar, Kırşehir, Trakya gibi yörelerin halk oyunlarıyla çeşitli Halk Müziği eserleri sahnelendi. Dakikalarca alkışlanan gösteriden sonra Vakıf Başkanı Şıvgın, sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür etti. Şef Kıran, Sanat Yönetmeni Sargın ve solistlere çiçek veren Şıvgın, kutlama etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.