Ankara'da ‘uluslararası Öykü Günleri’ Başladı

Ankara'da ‘uluslararası Öykü Günleri’ Başladı

‘14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklımada ‘14.Uluslararası Ankara Öykü Günleri’...

‘14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklımada ‘14.Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ açılış törenine Uluslararası Ankara Öykü Derneği Başkanı Özcan Karabulut, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso Serna ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü'nün bu yılki sahibi Necati Tosuner katıldı.

TAŞDELEN’DEN ‘HAKSIZLIKLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA’ TEMENNİSİ

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, sanatın doğası gereği ilerici bir öz taşıdığını söyleyerek, "Sanatçı sanatsal üretimde bulunmak için ütopya kuran insandır. Güzel bir gelecek düşü kurmayan ve toplumda bu ümit ve heyecanı yaratmayan bir sanatın sanat niteliği de tartışmalıdır." dedi. Taşdelen konuşmasını, usta öykücü Sait Faik'in 'Haksızlıkların olmadığı bir dünya. İnsanların hepsinin mesut olduğu, hiç olmazsa iş bulduğu, doyduğu bir dünya. Hırsızlıkların, başkalarının haklarına tecavüz etmelerin bol bol bulunmadığı; pardon efendim! Bol bol bulunmadığı ne demek? Hiç bulunmadığı bir dünya' sözleriyle tamamladı.

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Karabulut, etkinliğin öykü sanatının tanıtımı ve Türk öykücülüğüne dünya öykücülüğü ile temas noktaları sağlaması açısından önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

Etkinliğe, Türk öykücülüğünün usta isimlerinden Füruzan'ın yanı sıra Anar (Azerbaycan), Hamlet İsahanlı (Azerbaycan), Beatrix M. Kramlovsky (Avusturya), Bruno Cany (Fransa), Carles Alvarez Garriga (İspanya), Nenad Joldeski (Makedonya), Billy O’Callaghan (İrlanda) gibi dünyanın değişik ülkelerinden öykücüler de onur konuğu olarak katılıyor.

Ankara Öykü Günleri Derneği, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ataum Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikler 11 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.