Ankara’da Rus Kültür Merkezi Açılıyor

Ankara’da Rus Kültür Merkezi Açılıyor

Rus-Türk Toplumsal Forumu Eşbaşkanı Konstantin Kosaçev, Aralık ayında Ankara’da Rus Kültür Merkezi’nin açılacağını söyledi.

Rus-Türk Toplumsal Forumu Eşbaşkanı Konstantin Kosaçev, Aralık ayında Ankara’da Rus Kültür Merkezi’nin açılacağını söyledi.
Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Yurtdışındaki Soydaşlar ve Uluslararası İnsani İşbirliği Federal Ajanslığı (Rossotrudniçestvo) başkanı görevini de yürüten Kosaçev, Rusya’nın Sesi Radyosu'na yaptığı konuşmada ikili ilişkileri değerlendirdi.

Ankara’da yapılan Rus-Türk Toplumsal Forumu’nun sonuçlarını değerlendiren Kosaçev, “Yurtdışında Rus bilim ve kültür merkezlerinin faaliyetinden sorumlu olan Rossotrudniçestvo başkanı olarak, Ankara’da Rus Bilim ve Kültür Merkezi’nin açılması hususunda talimatı imzaladım. Aralık veya en geç Ocak ayında faaliyete başlayacak. Tabii ki Türk tarafının da benzer kararını bekliyoruz.” dedi.

Rus Kültür Merkezi’nin diğer sivil toplum girişimleri ile işbirliğine azami derecede açık olacağına işaret eden Rossotrudniçestvo Başkanı, “Yüksek eğitim kurum, müze ve Türkiye’nin diğer kentlerinde soydaşlarımızın dernekleri ilgi duymakta. Özellikle İstanbul’daki bahsettiğim kurum ve dernekleri Ankara’da Rus Kültür Merkezi’nin faaliyet alanlarına dahil edeceğiz.” dedi.

Ankara’da Rus dili eğitim merkezleri de açacaklarını söyleyen Kosaçev, “Mutlaka kütüphanemiz faaliyet gösterecek. Süreklilik çerçevesinde sergiler düzenlenecek.” şeklinde konuştu.

Rus kültür ve bilimini anlatan çeşitli sergilerin Ankara Rus Kültür Merkezi’nin önemli çalışmalarından biri olacağını ifade eden Kosaçev, gelecekte İstanbul’da da kültür merkezi açacaklarını kaydetti.

Kosaçev Nisan ayında Türk Rus Kültür Vakfı ve Türk Rus Kültür Merkezi’nin katkıları ile İstanbul’da yapılan Birinci Rus Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada yıl sonuna kadar Ankara'da bir Rus Kültür Merkezi'nin açılışını yapacaklarını söylemişti.

Rusya açısından tüm resmi sürecin tamamlandığına değinen Kosaçev, "Türk tarafının da resmi süreci tamamlamasını bekliyoruz. Yıl sonuna kadar Ankara'da ilk Rus Kültür Merkezi'nin açılmasını planlıyoruz... Rus Kültür Merkezleri'nin başta İstanbul olmak üzere diğer kentlerde de şubeleri açılacak. İki ülke halklarının karşılıklı olarak etkileşimleri hızla artıyor ve iki ülke kültürüne yönelik talepler yükseliyor. Maalesef bir miktar bu taleplerin gerisinde kalıyoruz. Türkiye'de Rusçaya olan ilgi her geçen gün artıyor. Nitelikli öğretmen, ders kitapları ve diğer ekipmanlar konusunda eksiklikler var. Tüm bu çalışmaların sistematik olarak ele alınması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.