Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz

Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz
Ankara’da geri kalmış alt bölgeleri inovasyonla buluşturma projesinin politika yapıcılara yönelik ikinci eğitim programı, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçeleri ile tamamlandı.Ankara Kalkınma Ajansı...

Ankara’da geri kalmış alt bölgeleri inovasyonla buluşturma projesinin politika yapıcılara yönelik ikinci eğitim programı, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçeleri ile tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara Kalkınma Ajansı’nın başvuru sahibi olduğu, Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı’nın ortak olarak yer aldığı projenin temel amacı, Ankara’nın kırsal ilçelerinde politika yapıcıların ve yerel aktörlerin inovasyon politikaları konusunda kapasitelerini ve farkındalıklarını artırmak.

Nisan ayı içerisinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsü’nden katılan eğitimciler tarafından gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinden Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinden toplam 350 kişi faydalandı.

Eğitimler, 02-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçelerinde politika yapıcılara yönelik, Beypazarı, Kazan ve Kızılcahamam ilçelerinde ise uygulayıcılara yönelik olarak, Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı’ndan Politika Geliştirme ve İnovasyon Uzmanı György Fekete, Akos Szepvolgyi ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Erika Tóth tarafından gerçekleştirildi.

Politika yapıcılara yönelik eğitimler kapsamında tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde inovasyona dayalı politika eğitimlerinden kamu kurum ve kuruluşlarındaki politika yapıcılar ile sivil toplum örgütü temsilcileri faydalandı. Uygulayıcılara yönelik uygulamalı inovasyon eğitimleri kapsamında ise çiftçiler, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ve turizm işletmeleri katılım sağladı.

“Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi”, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen “Sivil Toplum Diyaloğu Programı” çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirlerini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın teknik uygulamasından sorumlu olduğu programın sözleşme makamı ise Merkezi Finans ve İhale Birimi olarak açıklandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.