Ankara’da İnovasyon Kırsala Taşınıyor
Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesi İnovasyon Ajansının ortak olarak yer aldığı ’Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz’ Projesi, politika yapıcılara yönelik inovasyon eğitimiyle devam ediyor.
Ankara’da geri kalmış alt bölgeleri inovasyonla buluşturma projesinin politika yapıcılara yönelik olan ikinci eğitim programı, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçeleriyle devam edecek.
Projenin temel amacı, Ankara’nın kırsal ilçelerinde politika yapıcıların ve yerel aktörlerin inovasyon politikaları konusunda kapasitelerini ve farkındalıklarını artırmak.
Nisan ayı içerisinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsünden katılan eğitimciler tarafından gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinden Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinden toplam 350 kişi faydalandı.
HEDEF KİTLE ÇİFTÇİLER
2-3 Mayıs 2016 tarihlerinde Akyurt ilçesinde gerçekleşecek olan ikinci eğitimin konusu tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde inovasyona dayalı politika eğitimi olarak belirlendi. Eğitimin hedef kitlesi kamu kurum ve kuruluşlarındaki politika yapıcılar ile sivil toplum örgütü temsilcileri.
Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansından Politika Geliştirme ve İnovasyon Uzmanı György Fekete ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Erika Tóth tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim iki gün sürecek. Eğitimlerin ardından, Beypazarı, Kazan ve Polatlı ilçelerinde uygulayıcılara yönelik uygulamalı inovasyon eğitimi gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin hedef kitlesini çiftçiler, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile turizm işletmeleri oluşturuyor.
Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.