Ankara'da Açılamayan Kalp Damarı Mevlana Üniversitesi’nde Tedavi Edildi

Ankara'da Açılamayan Kalp Damarı Mevlana Üniversitesi’nde Tedavi Edildi

Ankara’da bir yakınının düğününde kalp krizi geçiren 57 yaşındaki Kamil Oskay, hastaneye kaldırılıp anjiyo yapıldı. Tüm uğraşlara rağmen kireçli ve tıkalı damarı açılamayan Oskay, taburcu edildi. Kalbi açılması için özel bir...

Ankara’da bir yakınının düğününde kalp krizi geçiren 57 yaşındaki Kamil Oskay, hastaneye kaldırılıp anjiyo yapıldı. Tüm uğraşlara rağmen kireçli ve tıkalı damarı açılamayan Oskay, taburcu edildi. Kalbi açılması için özel bir cihaza ihtiyaç duyulan Oskay, Konya Mevlana Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek tedavi olup sağlığına kavuştu.

Ankara’da kaldırıldığı hastanede çok uğraşmalarına rağmen tıkalı kalp damarının açılamadığını anlatan Özkay, taburcu edildiğini anlattı. Anjiyo olup taburcu edilmesine rağmen ağrıları devam eden Oskay, Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'ndan Yard. Doç. Dr. Hüseyin Özdil’e başvurdu. Konya’da ilk defa uygulanan bir işlemle kireçli tıkalı damar önce elmas ile traşlandı, sonra eriyen stent takıldı.

Daha önce de kalp ameliyatı olduğunu anlatan Kamil Oskay, “21 sene önce de kalp ameliyatı olmuştum ve ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyor, her 6 ayda bir kontrollerimi düzenli olarak yaptırıyordum. Akrabamın düğünü için Ankara’ya gittiğimde ani bir göğüs ağrısıyla orada hastaneye kaldırıldım. Gereken tedavi yapılamadı. Çünkü tıkalı damarı açmak için özel bir cihaz gerekli olduğunu söyleyip taburcu ettiler. Ağrılarım da devam edince Mevlana Üniversitesi Hastanesi’ne geldim. Tedavim yapıldı ve şuan çok iyiyim.” dedi.

ANKARA’YA GİTMEYE GEREK YOK

Kamil Oskay’ın kalbi, Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Sıddık Ülgen başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Şeref Ulucan ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Katlandur tarafından gerçekleştirilen operasyonla açıldı. Sağlığına kavuşan Oskay şunları söyledi: “Ankara’da yapılan tedaviden sonuç alamadım. Başımdan geçen bu olaydan sonra şunu anladım: En ufak bir rahatsızlıkta Ankara gibi büyük metropollere gitmeye gerek yok. Hem hızlı hem kolay hem de başarılı operasyonlar Konya’da oldukça iyi yapılıyor. İlgi ve güler yüzlerinden dolayı Mevlana Üniversitesi Hastanesine teşekkür ederim.”

ROTABLATOR CİHAZI İLE DAMAR AÇILDI

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Prof. Dr. Ülgen, “Tıkalı damarın içinde ve çevresinde aşırı kireç biriktiği ve damarı zırh gibi sardığı için Ankara’da yapılan tedaviden sonuç alınamamış. Biz damardaki kireci özel bir cihaz (Rotablatör) ile tıraşlayarak temizledik ve ardından eriyen stent koyarak damarı başarılı bir şekilde açtık” dedi. Kalp hastalıklarında erken müdahalenin kişinin hayatı için çok önemli oluğunu vurgulayan doktor Ülgen, kalp hastalıklarında hastanın zaman kaybetmeden en yakın hastaneye başvurması gerektiğini belirtti. Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nde kalp sağlığına özel, acil servis, koroner yoğun bakım ve kalp ve damara cerrahisi ünitelerinde çoklu disiplinler yaklaşımla çalışan hekim kadrosuyla 7 gün 24 saat Konya halkının hizmetinde olduklarını söyledi.

Operasyon ekibinde yer alan Yrd. Doç. Dr. Katlandur ise üniversite olarak dünyada uygulanan bu tür yenilikçi tedavi yöntemlerinin Konya halkına sunmaya devam edeceklerini belirterek Rotablator cihazı kullanımı Konya’da bir ilk olduğunu ve uygun hastalarda bu cihazla yapılan tedavinin başarı sonucu oldukça arttırdığını söyledi.

ROTABLATÖR CİHAZI NEDİR?

Ciddi kireçlenme olan damarların gerek balon ve gerekse stent ile açılması mümkün olmadığı durumlarda kullanılan bir cihazdır. Anjiyo yoluyla kasık damarından girilerek tıkalı damara sokulan bu cihazın üzerinde dakikada 5-10 bin devirle dönen bir elmas uç, oradaki kireci tıraşlayıp damarı balon ve stente hazır hale getirmekte. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.