Ankara Mamak'ta Kültür İle Sanat Buluştu

Ankara Mamak'ta Kültür İle Sanat Buluştu

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla “Kültür Sanat Buluşması” düzenledi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla “Kültür Sanat Buluşması” düzenledi. Dünyada başka bir örneği bulunmayan deri kesme hat sanatının birbirinden değerli eserlerinin sergilendiği Ankara'da Mamak Kültür Merkezi'ndeki programda, Bakanlık Türk Halk Müziği sanatçılarının türküleri ve Ankara Kulübü Seğmen Ekibi'nin gösterileri yer aldı. Buluşmaya AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Mamak Belediye Başkan yardımcıları Hasan Gökmenoğlu ve Mustafa Orhan, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, İlçe Teşkilat Başkanı Nutku Akın ve İdare Amiri Doğan Koruyucu, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkan yardımcıları Mehmet Aktay ve Arif Küçük, Eray Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bilgin, Anadolu Beyaztaş ve Özaktaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Dursun katıldı.

'MUHABİRLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR'

Milletvekili Selamoğlu, burada yaptığı konuşmada kültür değerlerinin korunmasında her ferde görevler düştüğünü belirterek, gazetecilerin de böyle önemli bir çalışmaya imza atmış olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Selamoğlu, “Binlerce yıldır değerlerimizi kaybetmedik. Erişilen iletişim teknolojileriyle birlikte artık çok çabuk öğreniyor ve unutuyoruz. Kültürel değerlerimizin unutulmaması hususunda muhabir arkadaşlarımıza çok iş düşmektedir.” dedi. Konuşmasının ardından Selamoğlu’na, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin tarafından plaket takdim edildi.

'KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMADA İŞÇİLİK YAPMAYA TALİBİZ'

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir ise kültür ve sanatı canlı tutabilmekle birlikte yüzyıllar öncesinden taşınan kültür değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında bir araç olması amacıyla kurulduklarını anlattı. Gökdemir, “Gazetecilik mesleğinin sorumlulukları çerçevesinde, kültürümüzü gelecek nesillere aktarma işinin bir işçisi olmaya talip olduk.” şeklinde konuştu.

AHİD ANKARALILAR DERNEĞİ’NDEN DESTEK MESAJI

AHİD Ankaralılar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan da Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'ne her zaman destek olacaklarını belirterek, AHİD Akademi’nin açıldığını ve çatısı altında birçok kültürel çalışma yapılacağını sözlerine ekledi. Daha sonra Arıkan'a, kültür ve sanata katkılarından dolayı plaket verildi.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Kulübü Seğmen Ekibi bir gösteri yaptı. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Orhan Ural ve Latife Eraslan türküler söyledi. Dernek tarafından düzenlenen "Hüsn-ü Hat Yansımaları" sergisi de ilgiyle gezildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.