Ankara Diyetisyen Derya Şahin

Ankara Diyetisyen Derya Şahin

Ankara Diyetisyen Derya Şahin

                         

Günümüzde en fazla aşırı kilo sorunlarından dolayı yapılan diyet, bazı yiyeceklerin fazla tüketilmesi veya tüketilmemesi çerçevesinde, belirli diyet listeleri doğrultusunda yapılmaktadır. Sağlık durumunuzu korumak, kilo alımı, kilo verimi veya güncel durumunuzu korumak amacıyla yapılan bu diyetler farklı isimler alabilmektedir. Mesela patates tüketimi fazla ise 'Patates diyeti', şeker yenmeyecek ise 'Şekersiz diyet' adı alabilmektedir. Sağlıklı beslenme olarak da nitelenebilen bu diyetler, uzman kişiler tarafından verilen diyet listelerine uygun olarak yapılmalıdır.

Ülkemizde genellikle kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda yapılan bu diyetler,  sizi zayıflatmanın yanı sıra sağlığınızı daha da bozabilmektedir. Her insanın kilo durumu, fiziksel durumu, sağlık durumu ve diyet yapma amacına uygun olarak yapılabilen bu diyetler, kişiye özel olmalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme çerçevesinde yapılan bu diyetler, doğru yapıldığından amacına uygun olarak hizmet vermektedir. Özellikle aşırı kilo alımından dolayı yapılan bu diyetler hem sağlık hem de estetik kaygı dolayısıyla uygulanmaktadır.

Çağımızın en yaygın olarak yaşanan obezite hastalığı, birçok büyük hastalığın ana etkenlerinden birisidir. Kalp, damar, şeker ve kanser gibi hastalıklara yol açan aşırı kilonuzu bu diyetler çerçevesinde kısa sürede verebilir ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Sizde bu konu hakkında alanında uzman Diyetisyen Derya Şahin'den bilgi ve yardım alabilirsiniz.

Diyetisyen Nedir? Görevleri Nelerdir?

Ülkemizde beslenme ve diyetetik adlı bölümü başarıyla bitiren ve lisans diplomasını alan kişilere verilen bu unvan, birçok farklı görev üstlenebilmektedir. En az 4 yıl süreyle eğitim alan bu kişiler, bireylere uygun olarak diyet listeleri hazırlamakta ve toplumu sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmektedir. Diyetisyenin görevleri:

  • Gündelik hayatta tükettiğimiz ve sofralarımızdan eksik olmayan besinlerin işlenme, hazırlanma, pişirilme ve depolanma sürecinden meydana gelen değişimlerin, insanlar üzerinden etkisini incelemektedir.
  • Kişilerin fiziksel özelliklerine uygun olarak birkaç farklı kriter baz alınarak beslenme listeleri oluşturmakta ve kişilere beslenme konularında yardımcı olmaktadır.
  • Toplu gıda tüketimi yapılan yemekhane gibi yerlerde günlük olarak yemek listesi oluşturmakta ve bu yemeklerin yapılmasını takip etmektedir.
  • Hastalık, spor ve diyet yapılma durumuna göre beslenme listeleri hazırlar ve toplumu sağlıklı beslenme konularından bilinçlendirir.

Derya Şahin Kimdir?

Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu olan ve Los Angeles California State Üniversitesinde eğitimini tamamlayan , obezite ile mücadele kapsamında ve hastalık durumunda beslenme konusunda oldukça tecrübelidir.

Ankara ilimizde hizmet veren Diyetisyen Derya Şahin, ayrıca onkoloji diyetisyenliği hizmeti de sunmaktadır. Yüz yüze hizmet vermenin dışından 'Online Diyet' konusunda da hastalarına yardımcı olan Derya hanıma www.deryasahin.com.tr web adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Sunduğu Hizmetler

  • Zayıflama ve Kilo verme diyetleri
  • Kilo alma diyetleri
  • Kişiye özel diyetler
  • Sporcu beslenmesi
  • Online Diyet
  • Hastalık durumunda beslenme
  • Kurumsal beslenme danışmanlığı
  • Gebelik durumunda beslenme
  • Çocuk ve ergenlerde beslenme konularında hizmet vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.