Anıt Hastanesi, Ortopedi'de yeni dönem

Anıt Hastanesi, Ortopedi'de yeni dönem

Özel Konya Anıt Hastanesi, kadrosuna katılan yeni uzman doktoru ile Ortopedi bölümünde yeni bir döneme başlangıç yaptı.

Özel Konya Anıt Hastanesi, kadrosuna katılan yeni uzman doktoru ile Ortopedi bölümünde yeni bir döneme başlangıç yaptı.
Özel Konya Anıt Hastanesi’nde Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Türk, yaptığı çeşitli operasyonlarla ortopedik rahatsızlığı bulunan hastalara umut oldu. Ortopedinin tedavi edilen hastalıklar açısından en geniş yelpazeye sahip bölüm olduğunu belirten Dr. Türk, travma cerrahisi, kırık cerrahisi, artroplasti, protez cerrahisi, spor yaralanmaları, menisküs yırtıkları, omuz cerrahisi, küçük yaştaki çocukların doğuştan olan ortopedik rahatsızlıklarının tedavisini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Artroskopi ile yapılan operasyonların başarı oranının oldukça yüksek olduğuna vurgu yapan Dr. Türk, “Artroskopi ile 2 milimetrelik bir kesiden bütün eklem içerisini görebiliyor ve müdahale yapılabiliyoruz. Artroskopi grubunda diz artroskopisi, spor yaralanmalarını, ön çapraz bağ, menisküs yaralanmalarını ve omuzdaki kas yırtıklarını kapalı cerrahi yöntemi ile tedavi edebiliyoruz. Açık cerrahi operasyonu geçiren bir hasta yaklaşık 4 gün hastanede kalırken, artroskopi sayesinde yaklaşık 1 gün hastanede kalıp taburcu oluyor ve 2 hafta gibi kısa bir sürede normal yaşamına geri dönüyor” dedi.
Hastane bünyesinde, eklem yaşlanmasına bağlı ortaya çıkan dejeneratif hastalıklar sonucu yapmak zorunda kalınan protez ameliyatlarını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Türk, güncel protez ameliyatlarında en sık rastladıkları diz protez ameliyatlarında dizin tamamını inceledikten sonra dizin bütününe protez yapmak yerine sadece hastalıklı bölgeye yarım diz protezi uygulandığını dile getirdi. Türk, yarım diz protezi ile daha küçük yara açıldığı için daha çabuk iyileşme imkanı elde edildiğini kaydetti.
Türk, standart ortopedi vakalarının yanı sıra el cerrahisi, vertabre cerrahisi gibi birçok hastanede yapılamayan operasyonları da gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.