Anayasa Komisyonu Üyesi Bilgin: Dar Bölgeli Seçim Sistemine Geçilebilir

Anayasa Komisyonu Üyesi Bilgin: Dar Bölgeli Seçim Sistemine Geçilebilir

AK Parti Sivas Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Hilmi Bilgin, seçim barajının düşürülmesi ile ilgili iddiaları değerlendirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Hilmi Bilgin, seçim barajının düşürülmesi ile ilgili iddiaları değerlendirdi. Bilgin, seçim barajının düşürülmesinin gündemde olmadığını vurgulayarak, dar bölgeli seçim sistemine geçilebileceğini söyledi.

Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte geldiği Sivas’ta ziyaret ettiği Hakikat gazetesinde açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Bilgin, Sivas’a yapılacak olan Et ve Süt Entegre tesislerinin şehre büyük katkısının olacağını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık alanında sessiz bir devrim olduğuna işaret eden Anayasa Komisyonu Üyesi Hilmi Bilgin, kırsal kalkınma kapsamında çiftçilerin aldığı desteklerle besi hayvancılığı, süt hayvancılığı ve su ürünleri ile ilgili modern tesisler kurulduğunu kaydetti. Bilgin, bu tesislerin et ve süt entegre tesisleri ile bütünleştiğinde Sivas’ta büyük bir katma değer ortaya çıkacağını aktardı.

SEÇİM SİTEMİNDE DEĞİŞİM SİNYALİ

Seçim barajının düşürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Bilgin, böyle bir çalışmanın olmadığını belirterek, “İstikrarın sağlanması için gerek yok, belki dar bölgeli seçim sistemine geçilebilir, örnek olarak, İstanbul’da 86 milletvekili 3 bölgede seçiliyor. İstanbul’da bir milletvekili 110-120 bin ile seçiliyor. Bayburt’ta 30 bin, Sivas’ta ise 60 bin ile seçiliyor.” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİM İLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİRLEŞİR Mİ?

Zaman zaman gündeme gelen yerel seçimle cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birleşeceği ile ilgili iddialara da cevap veren Bilgin, bunun hukuken mümkün olmadığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadar hiç bir seçimin erken yapılmasına müsaade etmediğini vurgulayan Sivas Milletvekili Bilgin, "Milletten 5 yıl yetki aldıysak bunu sonuna kadar kullanırız. dedi. Şu ana kadar bizim dönemimizde yapılan bütün seçimler zamanında yapıldı. Sadece yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz, ancak muhalefet kabul etmedi. Erkene alınsaydı, daha güzel olacaktı. Seneye martta seçim var, kar kışta seçim çalışması yapılacak, erken olsaydı yaz ayında partiler rahat bir şekilde çalışma içinde olacaktı, muhalefet bunu kabul etmedi."

CUMHURBAŞKANI’NIN PARTİ KURACAĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün parti kuracağı ile ilgili söylentilere de değinen Hilmi Bilgin, AK Parti ile mücadele edemeyen bir ekibin böyle bir söylentiyi yaydığını vurguladı. Bilgin, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız; bu partinin kurucusu, bu partinin başbakanı, dışişleri bakanı, başbakanımızın da kardeşim diyerek cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı bir isim. AK Parti'de böyle bir beklenti yok. Bunların aslı yoktur. Zaten cumhurbaşkanımız da bunu yalanladı. Cumhurbaşkanımızla Başbakanımızın ilişkisi çok farklı. 2007’de muhtıralar, gece yarısı bildirileri, ‘Sözde değil özde cumhurbaşkanı isteriz’ söylemleri. O gün cumhurbaşkanımıza yapılan o hareketler AK Parti'ye yapılmıştır. Bugün de aynı şeyler yapılmaya çalışılıyor. Etrafımız yangın yeri, Orta Doğu’da karışıklıklar çıkarılıyor. Türkiye, burada dik duruşu ile örnek oluyor. Bu günler şahsi ikballerin konuşulacağı bir zaman değil.”



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.