'Anaokulu Öğretmeni, Öğrenciye Sakinleştirici İlaç İçirdi' İddiası Mahkemede

'Anaokulu Öğretmeni, Öğrenciye Sakinleştirici İlaç İçirdi' İddiası Mahkemede

Ankara’da 5 yaşındaki bir anaokulu öğrencisine, sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle zorla sakinleştirici içirildiği iddia edildi. Öğrenci velisi anne Özlem Polat anaokulu öğretmeni N.M. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu....

Ankara’da 5 yaşındaki bir anaokulu öğrencisine, sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle zorla sakinleştirici içirildiği iddia edildi. Öğrenci velisi anne Özlem Polat anaokulu öğretmeni N.M. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sincan ilçesi Fatih Adnan Menderes İlkokulu içerisinde bulunan anaokulunda yaşanan olayda 5 yaşındaki Muhammet Enes Polat’a yaramazlık yaptığı gerekçesiyle anaokulu öğretmeni N.M. tarafından zorla sakinleştirici ilaç içirildiği iddia edildi. Durumu fark eden anne Özlem Polat anaokulu öğretmeni N.M. hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Çocuğunun davranışlarından, durumundan ve diğer veliler ile anaokuluna giden aynı sınıftaki öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda durumu fark ettiğini dile getiren anne Özlem Polat, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sincan Adalet Sarayına giderek anaokulu öğretmeni N.M. hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtti.

PSİKOLOG, MUHAMMED ENESİN İLAÇ KULLANMASINA GEREK OLMADIĞINI SÖYLEDİ

İddiaya göre anaokulu öğretmeni N.M. anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Muhammet Enes’in ailesine, Muhammed Enes’in fazla yaramazlık yaptığını söyleyerek psikologa götürülmesi gerektiği ve ilaç kullanması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine anne Özlem Polat, 5 yaşındaki Muhammed Enes’i Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikologa götürdü. Psikolog Muhammed Enes'in ilaç kullanmasına gerek olmadığını söyledi. Anne durumu anaokulu öğretmeni N.M.’ye anlattı. Ertesi gün öğle saatlerinde oğlunu okuldan almak için gelen anne Özlem Polat’a sınıftaki diğer öğrenciler, Muhammed Enes’in çok yaramazlık yaptığını bunun üzerine öğretmeni N.M.’nin Muhammed Enes’e sınıfta zorla ilaç içirdiğini söyledi.

DEMEK Kİ BÜTÜN YARAMAZ ÇOCUKLARA İLAÇ İÇİRİLİYOR

Anne Polat olayı şöyle anlattı: "Saat 11.00 gibiydi. Okula gittim. Okulun içine girdim. Birkaç öğrenci, karşıma geçip, bugün Enes yaramazlık yaptı ve öğretmen ona ilaç içirdi dedi. Ben kayda almadım. Okuldan eve geldikten sonra o gün çocuğum, normalde çok hareketlidir. Öğlen uykusu hiç olmaz. Ama o gün her neyse, okuldan eve geldikten sonra, başını koyar koymaz direk uyudu. Ama aklıma yine kötü bir şey gelmedi. Birkaç kişiye söyledim ve birkaç kişiyi de aradım. Hepsi de aynı şeyi söyledi, yani çocukların hepsi evet bugün Enes’e ilaç verildi dedi. Ve ben yine teyit edebilmek için, yargısız infaz yapmayayım diye, ertesi gün gidip rehberlik hocası ile konuştum. Daha sonra gidip Nimet Hoca ya hocam ilaç içirmişsiniz. Hani çocuk öyle söylüyor. Bunun bir teyidi var mıdır, diye sordum. O da, ‘Hayır ben diğer çocuklarla ilgileniyordum. Benim arkam dönüktü, hademe kadınla oyun oynarken, oradaki oyuncak bebeğe ilaç içirdiler’ güya denildi. Ama ben bundan tatmin olmadım. Senin arkan dönükken benim çocuğum başka bir şeyle ilgilenebilir. Tamam yaramazdır, her çocuk olabilir, ama kalkıpta benim çocuğum bana, ben oyuncak bebeğe ilaç içirdim demiyor. Oradaki çocukların hepsi Enes’e ilaç içirildi deniliyor. Benim oğlum da aynı şekilde, evet bana ilaç içirildi diyor. Bugün oğlumla da konuştuğumda, ben okula gitmek istemiyorum. Çünkü öğretmen bana ilaç içirdi diyor. Bu imkansız. Ben savcılığa başvuruda bulundum. Sadece bu benim oğlum değil. Demek ki bütün yaramaz çocuklara ilaç içiriliyor ve o şekilde sakinleşiyor. Böyle bir düzey, böyle bir yetki olamaz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Adnan Menderes İlkokulu Müdür Yardımcısı Kemal Topaktaş, savcılığa intikal etmiş bir konu olduğu için, kendilerinin herhangi bir şekilde konuşamayacaklarını söyledi. Topaktaş, konu ile ilgili muhatabın direk Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.