Anal Fissür Tedavisi

Anal Fissür Tedavisi

Anal fissür dediğimiz makat çatlağı hadisesi, makatta çatlak biçiminde meydana gelen bir yaradır.

dediğimiz makat çatlağı hadisesi, makatta çatlak biçiminde meydana gelen bir yaradır. Bu yaralar, dışkılama sırasında oldukça can yakabilir. Hatta bazı durumlarda dışkılama sırasında kanamalarda görülebilir. Anal fissür, görünüş itibariyle çok küçük olmasına rağmen kişide yarattığı acının tarifi mümkün değildir. Anal fissür çeşitleri genel olarak iki kısma ayrılır. İlk otuz günlük yırtıklara erken anal fissür, çok daha uzun süreli çatlaklara verilen isim ise kronik anal fissürdür. Anal fissür olarak bilinen bu çatlaklar her yaştan insanda görülebilir. Ayrıca kadın ve erkeklerde aynı oranda görülür.

Anal Fissür Nedenleri

Birçok kişinin korktuğu ve çekindiği hastalıklardan biri de anal çatlak hastalığıdır. Peki Anal fissür nedenleri tam olarak belli olmamakla birlikte uzun süren kabızlık, ülseratif kolit ve crohn hastalığının anal fissüre sebep olduğu bilinir. Bu hastalığın başlamasından evvel hastaların birçoğu zor bir dışkılama sürecinden geçtiklerini ve akabinde bu çatlakların oluştuklarını söyler. Pek sık görülmese de bazı gebe kadınlarda da anal fissür rahatsızlığı görülebilir.

Anal çatlak rahatsızlığının en çekilmez yanı ise ağrılı ve çok zor bir dışkılama yaşanmasıdır. Yaşanan bu sancı, dışkının çıkışı esnasında genelde yırtılır ve daha çok yanma biçiminde hissedilir. Kişinin çektiği bu ağrının, anal bölgedeki çatlağın boyutuyla hiçbir alakası yoktur. Çünkü küçücük bir çatlak bile insanda inanılmaz ağrılara sebep olabilir. Yaşanan bu ağrı, dışkılama işlemi bittikten kısa bir süre sonra kesilebilir ya da bazen bu ağrı uzun bir zamanda sürebilir. Bazı durumlarda yaşayacağınız kabızlık, dışkılamanıza engel olacaktır. Oldukça sert ve büyük olan dışkının bölgeden çıkışı sırasında çatlak daha da zarar görür ve bu çatlağın daha da yayılmasına sebep olabilir. Tüm bunların haricinde şiddetli kanama ve kaşıntı durumları da yaşanabilir.

Anal Fissür Belirtileri

Makattan gelen sancılı kanamaların en sık görülen nedeni anal fissürdür. İlk etaplarda bu kanama küçük damlalar şeklinde kendini gösterebilir. Tuvalet kağıdında ufak kan damlaları olabilir. Ancak bazı durumlarda bu kanama kolay kolay durmaz. Bu durum genel olarak kansızlığa sebebiyet vermez. Fakat bir genel cerrahi uzmanı ile bu durumu görüşmeniz sağlığınız açısından şarttır. Söz konusu anal ve genital bölge rahatsızlıkları olunca insanlarda çekingenlik durumu ortaya çıkıyor. Bu çekingenlik yüzünden kişiler çoğu zaman tedavi olmayı reddediyor. Bu da hastanın daha çok acı çekmesine ve ilerlemiş bir hastalıkla baş başa kalmasına sebep oluyor. Her ne olursa olsun çekingenliği bir kenara bırakmalı ve mutlaka bir proktoloji uzmanı eşliğinde tedavi olmalıyız.

İzmir Kliniğimizde anal fissür ile alakalı birçok tedavi yöntemini sizlere sunmaktayız. Bu tedavi yöntemleri, hocamızın uygun gördüğü şekilde devam eder ve kişi sağlığına çok kısa süre içerisinde kavuşur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.