Anadolunun zirvede olması sevindirici

Anadolunun zirvede olması sevindirici

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, son dönemde çok tartışılan Turkcell Süper Lig hakemlerini biraz rahat bırakmak gerektiğini söyledi.

Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, hakemlerin bu kadar tartışma konusu yapılmasının iyi olmadığını belirterek, “Biraz onları rahat bırakmak lazım” dedi. Başesgioğlu, ligin ilk yarısı içerisinde Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemlere yönelik kulüplerden önemli eleştiriler geldiğini ifade ederek, “Hakemler de neticede insan. İnsanın olduğu yerde hatanın olması da doğal. Hatayı da bu işin parçası olarak kabul etmek gerekir. Başka liglerde de bunlar oluyor. Onun için biraz daha hoşgörülü yaklaşmak lazım. Hakemlerimize güvenmemiz lazım” diye konuştu.
Devre arasında herkesin kendisini kontrol edeceğini kaydeden Murat Başesgioğlu, şunları söyledi: “Önemli olan, bir kasıt, bir takım aleyhine veya lehine herhangi bir durum yaratmak konusu olmadığı sürece, hataları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Hakemlerimiz herhalde moral ve fizik olarak devre arasında dinlenecekler. MHK gerekli eğitim çalışmalarını yapacak. İnşallah 2009 yılında 2. devreye yeni bir başlangıç yapmalarında fayda var.”  Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in tavrı konusundaki soruyu Başesgioğlu, “Sayın başkan 20 yıllık süreçteki tabloyu kamuoyu ile paylaştı. O tepkiyi her iki yönüyle değerlendirmek lazım. Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu ve MHK ile bir araya gelerek, orada daha açık konuştular. Hakemlere olan güvenlerini tazelediler” diye yanıtladı.
Sivasspor ve diğer Anadolu takımlarının ligdeki başarısı konusunda ise bakan Murat Başesgioğlu, “Anadolu kulüplerinin başta olması sevindirici. Futbolun Anadolu’ya yayılması, lige rekabet gelmesi ve kalitenin artması açısından önemli. Bence şampiyonluk şansları az değil” dedi. Devlet Bakanı Başesgioğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın dünkü basın mensuplarına karşı tavrı konusundaki soruya ise “Futbol ailesi çok geniş. Futbol, medyasıyla, futbolcusuyla ve kulüp başkanlarıyla bir aile. Birbirimize karşı ölçülü davranmakta fayda var diye düşünüyorum” yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.