Anadolu Kartalı  Tatbikatı sürüyor

Anadolu Kartalı Tatbikatı sürüyor

2 Mayıs’ta Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında başlayan Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Avrupa’da yer alan tek taktik eğitim merkezi olarak dikkat çekiyor.

Konya’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’na Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Pakistan, Katar, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra NATO unsurları da katıldı. Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın 6. gününde dünyanın birçok ülkesinden hava fotoğrafçıları ve yerel basın mensupları da ağırlandı. Hava Fotoğrafçıları Gününe birçok ülkeden yüzlerce hava fotoğrafçısı katıldı.

9-1.jpeg

Program öncesi hava fotoğrafçılarına ve yerel basın mensuplarına brifing verildi.

ANADOLU KARTALI EĞİTİMİNİN AMACI

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi dünyada benzer imkanlara sahip 3 taktik eğitim merkezinden biri olup Avrupa’da yer alan tek taktik eğitim merkezi olarak dikkat çekiyor. Tatbikat bölgesi 300*400 kilometre alanda icra ediliyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi kuruluşundan bu yana 15 ülke katılımıyla 25 dönemi uluslararası 21 dönemi ise milli olmak üzere toplam 46 eğitim dönemi uygulandı ve 26 bin sorti uçuş gerçekleştirildi.

9-5.jpeg

TATBİKATA KATILAN ÜLKELER

Tatbikata Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları unsurları ile Azerbaycan, BAE, İngiltere, Katar, Pakistan ve NATO Awacs unsurlarının fiili katılımının yanı sıra ABD, Avustralya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gürcistan, İsveç, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Libya, Malezya ve Umman da gözlemci statüsünde katıldı.

9-4.jpeg

9-2-1.jpeg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.