Anadolu Bağımsız Denetim Uzmanları İlk Toplantısını Yaptı

Anadolu Bağımsız Denetim Uzmanları İlk Toplantısını Yaptı

Konya’da kurulan Anadolu Bağımsız Denetim Uzmanları Derneği ilk toplantısını yaptı. Derneğin Başkanı Mehmet Çiçekdağ derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kısa süre önce Konya’da kurulan Anadolu Bağımsız Denetim Uzmanları Derneği ilk toplantısını gerçekleştirerek faaliyetlerine başladı. Dernek hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Mehmet Çiçekdağ şunları söyledi:
“ 6102 Sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte, bağımsız denetim ve bağımsız denetçilerle ilgili yeni hükümler getirilmiş ve bağımsız denetçilerle ilgili lisanslama süreçleri başlamıştır. Bağımsız denetime ve bağımsız denetçilere ilişkin mevzuat her geçen gün ivme kazanmış ve artık tüm çerçevesi çizilmiş ve oturmuş bir noktaya gelmiştir. Konuya ilişkin ulusal bazda güzide sayıda dernekleşme faaliyetleri başlamış, hatta bazı üst birlikler de kurulmuştur. Yine ülke genelindeki istekler ve yoğun talepler sonucunda 12 Temmuz 2023 tarihi itibariyle ulusal bazda “Anadolu Bağımsız Denetim Uzmanları Derneği”mizin kuruluşu tamamlanmış ve faaliyetlerine vakit kaybetmeden başlamıştır.”

whatsapp-image-2023-07-18-at-13-14-44.jpeg
“ÜYELERİN MESŞELEKİ SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK”
Derneğimizin kurucuları ve üyeleri; Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan (KGK) bağımsız denetçi belgesi almış ve yine KGK’ya kayıtlı olan üyelerden oluşmuştur” diyen Çiçekdağ, derneğin kuruluş amacına ilişkin ise şöyle konuştu:
“Bağımsız denetimin paydaşlarından olan bağımsız denetçilere, bağımsız denetim mevzuatı ile ilgili güncel ve değişikliklere ilişkin hızlı ve güvenli bilgi akışı sağlamak, bu yolla diğer paydaşlar olan KGK ya ve bağımsız denetime tabi olan kurumlara dolaylı fayda sağlamış olmak. Mevzuatla ilgili ya da sosyo-kültürel bazı etkinliklerle bağımsız denetim meslek mensuplarına katkı sağlamak, böylece kaynaşmayı sağlamak, ayrıca bağımsız denetim meslek mensuplarının bir çatı altında toplanarak bu alandaki tüm sorunların, yapılması gerekenlerin tartışılmasını sağlamak. Tüm üyelerin bu konudaki mesleki sorunlarının çözümü için, gerekli tüm birimlerle gerekli tüm görüşmelerin yapılması ve etkin bir dernek faaliyeti ile direkt, üyelere yapılacak mesleki katkılarla da endirekt olarak bağımsız denetimin her aşamasına katkı sağlamaktır”
“BAĞIMSIZ DENETİM GRUPLARI KENDİLERİNİ DAHA GÜVENDE HİSSEDECEK”
Bağımsız denetimin artık ülkemizde, belirli eşikleri aşmış tüm mükellefler için zorunlu hale geldiğine dikkati çeken Çiçekdağ, “Dolayısı ile bağımsız denetim süreçlerinin içerisinde yer alan bağımsız denetim meslek mensuplarının kendilerini daha güvende hissetmelerinin ve olası risklerden korunmalarının sağlanması ile bu süreçlerin içerisinde olmayan bağımsız denetim meslek mensuplarının bu sürece katılmalarının sağlanması da derneğin amaçları ve görevleri arasındadır”

Başkan Çiçekdağ, Derneğin Tüm Bağımsız Denetçi Meslektaşlara hayırlar getirmesini diledi.

DERNEĞİN YÖNETİM VE KURUCULARI ŞU ŞEKİLDE:

Başkan
Mehmet ÇİÇEKDAĞ Recep BÜBERCİ Sebahattin ERİŞ
SMMM / Bağımsız Denetçi YMM / Bağımsız Denetçi SMMM / Bağımsız Denetçi

Abdulkadir ÇETİN Hasan SARAÇ Ali ÇELİK
SMMM / Bağımsız Denetçi SMMM / Bağımsız Denetçi SMMM / Bağımsız Denetçi


Ali BORU
SMMM / Bağımsız Denetçi

MEHMETALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.