Ana Baba Okulu'nda 3. dönem başladı

Ana Baba Okulu'nda 3. dönem başladı

Meram Belediyesi ve Meram Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle organize edilen Ana Baba Okulu'nun üçüncüsü, Prof. Dr. Ramazan Arı'nın verdiği ''Ebeveynlerde Öfke Kontrolü'' konulu seminerle başlad

Meram Belediyesi ve Meram Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle organize edilen Ana Baba Okulu'nun üçüncüsü, Prof. Dr. Ramazan Arı'nın verdiği ''Ebeveynlerde Öfke Kontrolü'' konulu seminerle başladı.

Arı, Belma-Azmi Beğen Yaşam Merkezi'ndeki seminerde, ebeveynlerin, kendilerini çocuklarına adamaları gerektiğine dikkat çekerek, çocukların ileride sağlıklı, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmaları için bunun şart olduğunu söyledi.

Bazen ebeveynlerin, istemeden de olsa çocuklarına öfkelendiğini dile getiren Arı, şunları kaydetti:

''Çocukların eğitimi açısından zararlı ve tahrip edici olan, çocuğun davranışına değil de kişiliğine tepkide bulunmaktır. 'Geri zekalısın, aptalsın, ne kadar salaksın' gibi ifadeler kullanarak çocuklarımızın kişiliğine tepkide bulunuyoruz ve bu çok yanlış bir davranış biçimidir. Öfkelendiğinizin farkında olun ve 3 kere derin nefes alın. Kendinizi dışarıdan izlediğinizi hayal edin. Beklentilerinizi ayarlayın ve becerilerinizi kullanın. Bu şekilde öfkenizi kontrol altına alabilirsiniz.''

Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uysal da 3 yıldır pek çok güzel projeye imza attıklarını belirtti.

Halkın gösterdiği yoğun ilginin, hizmetlerin ne kadar yararlı olduğunun bir ispatı olduğunu vurgulayan Uysal, ''Benzer projelerimiz artarak devam edecek. Teveccühünüzden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, 4 hafta sürecek bu seminerlerden azami seviyede istifade etmenizi dilerim'' ifadelerin kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.