Ameliyatsız Yöntemle Kalbindeki Delik Kapandı
NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Burhan Oflaz yaptığı açıklamada, kalp deliklerinin çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu, bu deliklerin tedavi edilmediği takdirde çocuklarda büyüme gelişme geriliği, kalp büyümesi, ritim bozuklukları ve akciğer tansiyonu gibi problemlere yol açabildiğini belirtti. Günümüzde kalpteki birçok açıklığın ameliyata gerek kalmadan kapatılabildiğini belirten Doç. Dr. Oflaz, işlemin ortalama 1 saat sürdüğünü, herhangi bir ameliyat izi ya da yarası olmadan kasıktan yapılan kapatma işlemi sonrasında hastanın aynı gün ayağa kalktığını ve ertesi gün taburcu edilerek okuluna devam edebildiğini söyledi.
“BİR BUÇUK YILDA 46 ÇOCUK KAPALI YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU”
Ameliyatsız tedavinin yurt dışında ve ülkemizde birçok merkezde başarıyla uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. Oflaz, Meram Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümünde 1.5 yılda 46 çocuğa kasıktan kapatma işleminin başarıyla yapıldığını ifade etti. Oflaz, kalp hastalığı olan çocuklarda halsizlik, gelişme geriliği, çabuk yorulma ve üfürüm gibi belirtiler olduğunu söyledi. Ailelere, çocuklarında böylesi şikayetleri fark etmeleri durumunda hemen bir çocuk kalp hastalıkları uzmanına başvurmalarını öneren Doç. Dr. M. Burhan Oflaz, “Klinik olarak bize her türlü desteği veren Meram Tıp Fakültesi Dekanı ve Hastane Başhekimi hocalarımıza ve Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji ve Anesteziyoloji Bölümü hocalarımıza ve Bölüm başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“KONYA’DA HER YIL 300-400 ÇOCUK DOĞUMSAL KALP HASTALIĞIYLA DÜNYAYA GELİYOR”
Çocuk Kardiyolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tamer Baysal, doğumsal kalp hastalıklarının çocuklarda hayli fazla olduğunu ifade etti. Bu konuda farkındalığın önemine dikkat çeken Baysal, Konya’da her yıl 300-400 çocuğun doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya geldiğini ifade etti. Baysal, ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ve bu hastalığın teşhisi ve tedavisi konusunda yardımcı olacaklarını vurguladı.
Meram Tıp Fakültesindeki operasyonla sağlığına kavuşan Hüseyin Çelik ise, şu an çok sağlıklı olduğu söyledi. Annesi Mine Çelik de, tedavi öncesinde Hüseyin’in otururken bile nefes darlığı çektiğini ancak şimdi durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.