Ameliyatı 10.5 saat sürdü
Konya'da 57 yaşındaki Menekşe Düzgün, omirilik üzerinde oluştuktan sonra beynine doğru büyüyen kemiğin 10,5 saat süren ameliyatla alınmasıyla sağlığına kavuştu.
57 yaşındaki Menekşe Düzgün’ün, düşmeye bağlı olarak omurilik üstünde oluşan kemik, kafatasından beynine doğru büyümesi üzerine Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü’nde ameliyata alındı. Düzgün, 10.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşabildi.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi ve Göğüs Cerrahi Bölümü’nde başka merkezlerde gördüğü tedavi sırasında tıbbi hatalar nedeniyle oluşan yemek borusundaki deliği kapatılan Düzgün’ün ardından nefes borusundaki sorun giderildi. Yaklaşık 2 ay sonra beyin ameliyatı da olan Düzgün, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
SELÇUKLU TIP’A TEŞEKKÜR
Menekşe Düzgün’ün eşi Ali Düzgün, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne teşekkür ederek, “2007 yılında bir tıbbi hatadan dolayı 4 yıl eşimi karnından hortumla besledim. Çeşitli hastanelere gittik ancak eşime bir çare bulunamadı. Eşimi en son buraya getirdim. Yapılan inceleme sonucunda eşimin yemek borusu delik, nefes borusu yapışık çıktı. Buradaki doktorlar ameliyata karar verdi. Göğüs ve genel cerrahi ekibi ameliyat etti. Yemek borusundaki delik kapatıldı, nefes borusundaki yapışıklıkta giderildi. Doktorlar karnındaki hortumu çıkardı ve eşim boğazından yemeye başladı. İyileşme süreci başlamıştı ki bu seferde boyun ve baş ağrısı şiddetlendi. Yine buraya gelerek beyninden ameliyat olan eşim 10.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Doktorlara çok teşekkür ederim” dedi.
SELÇUK BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir, hastanın durumunu ve ameliyat sürecini şu şekilde anlattı: “Hastamızın bu tedavi sürecinde kafatasının alt kısmında boyun kemikleri ile ilgili bir sıkıntısı vardı. Kafatası boyun omurlarını üstünde yer alır. Boyun omurlarının bir ve ikincisi kafatasının altından beyin sapının çıktığı yere batması sonucu hastanın yürümesi ve dengesi bozulmuştu. Muayene ettiğimizde çok ciddi sıkıntılarının olduğunu kendisine ilettik. Kendisine ameliyatı önerdik. Çok zayıftı. Ameliyatı biraz zor kaldıracağı endişemiz vardı ama bunu yapmak zorundaydık. Çünkü hayatı tehdit eden bir konu söz konusuydu. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra iki aşamalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Birinci aşamasında ağzını açarak ağzının içerisinden batmış olan kemiği çıkardık. Biz buna transoral cerrahi diyoruz. Bu ameliyat Türkiye’de belli başlı merkezlerde yapılıyor. Bu hastanemizde ilk kez yapılan bir ameliyat. Ağzından kemiği çıkarmamız yaklaşık 4 saat sürdü. Hastayı hiç uyandırmadan arka tarafından bu sefer kafatası ile omurgaların içerisindeki kemiğe titanyum vidalar yerleştirdik. Bu ameliyatta 6.5 saat sürdü. Hastamızın sağlık durumu şuan gayet iyi. Kendisi de son derece mutlu. Daha rahat yürüyor, yutması düzeldi ve kollarındaki uyuşukluk ortadan kalktı. Eskiden kimsenin dokunmadığı bir ameliyat artık hastanemizde de rahat bir şekilde yapılıyor.”
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.