Ambalaj sektörü sıkıntılı

Ambalaj sektörü sıkıntılı

Ekonomik kriz nedeniyle plastik ve ambalaj sektörünün yüzde 20-30 kapasiteyle çalıştığı bildirildi.

Rekabet Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaşdoğan, Petkim'i korumak adına alınan bazı kararların plastik ve ambalaj sektörünü olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 
Kaşdoğan, piyasadaki daralmanın yüksek boyutlara ulaştığını, ham madde ton fiyatlarının 6 ay içinde 2 bin 300 dolardan bin 150 dolara kadar düştüğünü ve fiyat dengelerinin bozulması sonucu, üretimin sekteye uğradığını belirtti. 
Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yüksek kapasiteli ve stoklu çalışan pek çok firmanın iflas ettiğini anlatan Kaşdoğan, ''bu firmalar batınca KOBİ düzeyinde çalışan ve bu büyük firmalardan ham madde satın alan firmaların da işleri bozuldu. Öz kaynaklarıyla çalışan küçük firmalar ya üretimlerini azaltmak ya da üretimi durdurmak zorunda kaldı'' dedi. 
Ekonomik kriz nedeniyle plastik ve ambalaj sektörünün halen yüzde 20-30 kapasiteyle çalıştığını dile getiren Kaşdoğan, ''firmalar hem ham madde temininde, hem de ürettiği ürünü satmakta zorlanıyor. Sektörün ciddi şekilde finansal desteğe ihtiyacı var. Bankaların kredi vermede frene basmaları da sektörü zor durumda bıraktı. Önümüzdeki aylarda sektörde pek çok firma kapanabilir. Bu gidişle önümüzdeki 6 ay içinde plastik ve ambalaj sektöründe ciddi anlamda bir daralma yaşanacağı söylenebilir'' diye konuştu. 
Kaşdoğan, zor duruma düşen sektördeki firmaların krizden çıkmanın yollarını ayırdıklarını ancak bu konuda çare üretmekte zorlandıklarını belirtti. 
''YOĞUN ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLAYABİLİR'' 
Sektörde faaliyet gösteren firmaların vadeli ham madde alamamaya başladığını ifade eden Kaşdoğan, şunları kaydetti: 
''Plastik ve ambalaj sektörü, diğer sektörleri de ilgilendiren bir iş koludur. Plastik ve ambalaj sektörü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kan kaybetmeye devam ederse, bunun diğer sanayi kollarını da etkilemesi kaçınılmaz. Bu nedenle sektör için acil tedbir alınması gerekiyor. 
Kısa süre içinde plastik ve ambalaj sektöründe yoğun şekilde işten çıkarmalar başlayabilir. Bunun için Hükümet'in plastik ve ambalaj sektörüne sahip çıkması, gerekli önlemlerin en kısa sürede alınması gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.