Amatör Spor Haftası Pazartesi Günü Başlıyor

Amatör Spor Haftası Pazartesi Günü Başlıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla ülke genelinde 13–19 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanacak olan...

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla ülke genelinde 13–19 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanacak olan Amatör Spor Haftası Çarşamba’da da 13 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Amatör Spor Haftası faaliyetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nce hazırlanan programlar doğrultusunda düzenlenecek. Yaşlara göre minik, yıldız, genç, büyük, gruplarında, basketbol, tekerlekli sandalyeli basketbol, güreş, masa tenisi, satranç ve boks branşlarında yapılacak olan müsabakalarla kutlanacak.

Pazartesi günü Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'n da basketbol müsabakaları ile başlayacak. Çarşamba ilçesi programında; aynı salonda salı günü güreş müsabakaları, çarşamba günü masa tenisi turnuvası yapılacak. Perşembe Günü Çarşamba Gençlik Merkezin de yapılacak satranç turnuvasından sonra kapanış günü cuma da Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonun da boks müsabakaları yapılacak.

AMATÖR OLMADAN PROFESYONEL OLUNMUYOR

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, kutlanacak olan Amatör Spor Haftası ile yeni sporcularında kazanılabileceğinin altını çizerek, “amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Amatörün önemini ön plana çıkarma noktasında bu tür organizasyonlar çok önemlidir” dedi. Bu faaliyetlerin tüm yıla yayılmasını istediklerini de söyleyen Aydın; “amatör spor denince salon sporları öne plana çıkmaktadır. Bu alanlarda başarılı sporcularımızın yetişmesi için Bakanlığımız son yıllarda yapmış olduğu önemli yatırımları var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bizde büyüyoruz. İlçemizde amatör spor brançlarımızda başarılar elde ediyoruz, buda bizleri mutlu ediyor. Bu vesileyle tüm amatör sporcularımızın haftasını kutlar ve amatör sporcularımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.