AMATEMde sona doğru

AMATEMde sona doğru

Hayırseverlerin yardımlarıyla Konya Platformu tarafından yapımına devan edilen AMATEM binasında sona doğru gelindi. 25 yataklı olacak binanın yüzde 50'si tamamlanmış durumda

Hayırseverlerin yardımlarıyla Konya Platformu tarafından yapımına devan edilen AMATEM binasında sona doğru gelindi. 25 yataklı olacak binanın yüzde 50'si tamamlanmış durumda

 

 

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Konya Platformu işbirliği ile Beyhekim Sağlık Kompleksi'nin içine yapımına devam edilen 25 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)'de sona doğru geliniyor. 31 Mart 2011 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Konya Platformu arasında yapılan protokolde, Konya Platformu'nun binanın onarım ve tefrişatını tamamlaması kararlaştırılmıştı. Konya Platformu ise AMATEM'de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AMATEM'de gelinen son nokta hakkında bilgi veren Konya Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çelik, "AMATEM için çalışmalarımız son hız devam ediyor. Konyalı hayırsever insanların yardımlarıyla şu an binanın yüzde 50'sini tamamladık. Merkezi Kurban Bayramı'ndan birkaç ay sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz" dedi.

 

MADDE BAĞIMLILARININ KURTULMASI AMAÇLANIYOR

 

AMATEM ile alkol, uyuşturucu ve esrar gibi madde bağımlılarının bu illetlerden kurtulması amaçlandığını aktaran Mehmet Ali Çelik, Konya'da çok olmasa da madde bağımlısı insanların bulunduğunu belirterek, "Toplumdaki madde bağımlısı olan insanların bundan kurtulması gerekiyor. İmkanı olan birçok insan madde bağımlılığından kurtulmak için Ankara, İstanbul gibi şehirlere tedavi için gediyor. İmkanı olmayanlar ise tedaviye maalesef gidemiyor. Ayrıca imkanı olmasına rağmen başka şehirlerde tedavi gören birçok insan tedavinin bir seansına gidiyorsa diğerine gitmiyor, bu durum ise insanların bu illetten kurtulmasını engelliyor. Konya'da bulunan madde bağımlılarının kurtulması için AMATEM'i şehrimize kazandırmak istiyoruz. Alkol ve madde bağımlılığından kurtulmak seanslarla mümkün oluyor. Uzun bir tedavi süresi olduğu için insanlar başka şehirlere tedavi için gitmiyorlar. AMATEM bu insanlara çare olacak. Böyle bir merkezi şehrimize kazandıracak olmamızdan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

 

40 YIL ÖNCE İHALESİ YAPILAN BİNA 2011 YILINDA KULLANIMA AÇILIYOR

 

Beyhekim Sağlık Kompleksi içinde bulunan ve AMATEM olarak yapımına devam edilen binanın 1970 yılında ihalesi yapılarak 'halk sağlığı laboratuarı' olarak inşa edildiğini ancak hiç kullanılmadığını vurgulayan Çelik, "Bina laboratuar olarak 1970 yılında yapılmış ancak hiç kullanılmamış. 2011 yılına kadar binanın içinde kullanılabilecek ne varsa sökülmüş. Buranın AMATEM olarak yapılmasına karar verildikten sonra biz burayı harabe bir şekilde 31 Mart'ta teslim aldık. Bina ilk olarak laboratuar şeklinde yapıldığı için birçok duvarını yıkıp hastane şekline getirdik" ifadelerini kullandı.

 

BİNANIN TAMAMLANMASI İÇİN 200 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR

 

"Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin hayırsever insanların yardımlarıyla yüzde 50'sinin tamamlandı. Binanın tamamlanması için 200 bin TL'ye ihtiyaç var. Biz burada merkezin dışında binanın çevresinde bulunan bahçeyi de değerlendirmek istiyoruz. Bahçeyi ağalarla yeşillendirerek, hastaların spor yapabilecekleri bir yer yapmayı amaçlıyoruz" diyen  Konya Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Bahçeye yapmayı hedeflediğimiz çalışmalar 200 bin TL dışında. Burası zaten Konyalı hayırseverlerin yardımlarıyla yapılıyor ve tamamlanacak. Bahçede yapacağımız çalışmalar içinde hayırseverler yardımda bulunacaktır. AMATEM'in Konya'ya kazandırılması için haydım eden herkese teşekkürlerimizi iletiyorum."

 

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.