Altın ve gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? İşte piyasalarda son durum

Altın ve gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? İşte piyasalarda son durum

Yatırım aracı olarak yoğun ilgi gören altın ve gümüş piyasalarında dalgalanmalar devam ediyor. Vatandaş hangisine yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını merak ediyor.

Altın fiyatları aylar sonra düşüşe geçti 457 liraya kadar gerileyen altın fiyatları daha sonra gelen alım baskısıyla birlikte 461 liraya kadar yükseldi. Merkez Bankası toplantısı öncesi yaşanan düşüş,  piyasalarda faizlerin yükseleceği algısını oluşturdu. Piyasalardaki son durum toplantı sonrası alınacak karara göre değişkenlik gösterebilir.

GÜMÜŞ FİYATLARI DA GERİLEDİ

Gümüş fiyatları da altın gibi düşüşe geçen değerli madenler arasında yer aldı. Bir dönem 7 liraya kadar çıkan gümüş fiyatları tekrar 5.50 liraya geriledi. Yatırımcının yeni gözdesi olan gümüş en çok satılan değerli madenler arasında yer alıyor. Gram ve çeyrek altının alınamayacak seviyelere gelmesi Kapalıçarşı'daki gümüşçüler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

24 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Gram altın 460 lira
Çeyrek altın 760 lira
Cumhuriyet altın 3 bin 99 lira
22 ayar bilezik 421 lira
14 ayar altın 269 lira

UZMAN İSİM UYARDI

Finans Analisti İslam Memiş vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

Altın fiyatları düşer mi altına yatırım yapmak tehlikeli mi sorusuna karşın Memiş, sosyal medya üzerinden altın al- sat yönlendirmeleri yapan kişiler için bu işin çok tehlikeli olduğunu belirtti. Memiş bu dönemde altında al sat yapmanın çok tehlikeli olduğunu ve her şeyin belirsiz olduğu bu dönemde vatandaşların risk almaması gerektiğini iletti. Memiş vatandaşlara altın dışında uzun vadeli farklı yatırım araçlarına yatırım yapmaları gerektiğini önerdi. Altının bir tasarruf aracı olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Memiş belirsizliklerin olduğu bu dönemde altına yatırımı tehlikeli buluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.