Altın uzmanı açıkladı! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın uzmanı açıkladı! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı grafik sürüyor. Yatırımcıların merak ettiği soru ise gram altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın uzmanları bu sorunun cevabını verdi. Altın fiyatlarında son durum..

7 aralık pazartesi gününe altın fiyatları yükselişle başladı. Gram altındaki kademeli yükseliş trendi yeni haftada da devam etti. Altının gram fiyatı 462 liraya yükseldi. Kasım ayında yaşanan ekonomi yönetimindeki değişim ve altın fiyatlarındaki dalgalanma aralık ayında da devam ediyor. Ayın başında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla yükselişe geçen altın fiyatları biraz gerileme yaşasa da yükseliş grafiğini koruyor. Bununla birlikte dolar kuru ise 7 lira 83 kuruş seviyesini izliyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatları, altının onsunda yaşanan yükselişe birlikte tekrar yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Altının ons fiyatı haftanın ilk iş gününde 1840 dolar seviyesinde izliyor. Gram altın ise 462 lira bandında seyrediyor. Çeyrek altının satış fiyatı 764 lira, Cumhuriyet altını 3 bin 113 lira, 22 ayar bilezik 423 lira, 14 ayar altın 270 liradan işlem görüyor. Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altınla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Memiş, "Altın fiyatları neden düştü sorusu çok soruluyor. Covid- 19 aşısı mesajaları piyasalara bir hareketlenme getirdi. Varlıklarını güvenli limanlarda tutan yatırımcılar bunları nakite çevirip riskli yatırımlara geçiş yaptılar, ciddi miktarda altından çıkış meydana geldi.. Altın piyasasında yükselişi destekleyecek veriler şu anda etkin olmaya başladı. Pandemide yaşanan vaka sayılarında tüm dünyada artış meydana gelmesi, kısıtlamaların yeniden gündeme alınması, ABD ve AB teşvik paketlerine dair çağrılarda bulunulması, Fransa ve İran'da yükselen jeopolitik riskler, özellikle ABD'de FED'in düşük faiz politikasını sürdürmesi gibi nedenler altın fiyatlarını arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.