Altın Portakal’ın Sanat Dışı Etkinlikleri İptal Edildi

Altın Portakal’ın Sanat Dışı Etkinlikleri İptal Edildi

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kortej, konser ve parti gibi etkinlikleri iptal edildi. Festivalin sanatsal etkinlikleri ise programlandığı gibi devam edecek.    Festival Komitesi adına yapılan yazılı açıklamada,...

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kortej, konser ve parti gibi etkinlikleri iptal edildi. Festivalin sanatsal etkinlikleri ise programlandığı gibi devam edecek.

    Festival Komitesi adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de birkaç gündür devam eden ve ölümlerin yaşandığı şiddet olaylarının herkesi üzdüğü belirtilerek “Bir tarafta şiddet, acı, üzüntü, gerginlik varken gerek bizlerin gerekse sinema sanatçılarımızın bu duruma duyarsız kalması mümkün değildir. Bu olayların sona ermesini, milletimizin kardeşliğinin bozulmamasını, yaraların çabuk sarılmasını, Türkiye'de kardeşliğin, barış ve huzur ortamının korunmasını temenni ediyoruz. Olaylar sebebiyle tüm hazırlıklarımız bitmiş olmasına rağmen festivalimizin ertelenmesi bile ele aldık. Ancak sanatın asıl böyle zamanlarda önem kazandığını, sanatın sosyal dertlerin de ilacı olduğunu düşündüğümüz için, festival kapsamındaki kortej, konser ve parti gibi yan etkinlikleri iptal etmeye, bunun dışındaki tüm sanatsal etkinlikleri devam ettirmeye karar verdik.” ifadesine yer verildi.

    Festivalin ulusal ve uluslararası film yarışmalarının devam ettirileceği belirtilen açıklamada, “Antalyalılar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi 51 yıldır Türk sinemasına sahip çıkma geleneğini yaşatmak için büyük bir fedakarlık ve gayret gösteriyor. Daha önce defalarca belirttiğimiz gibi sanat günlük-güncel siyasetin üzerinde olmalıdır. Sanat evrensel ve güncel zamanın üzerinde olan, güncelin tuzağına düşmemesi gereken bir faaliyettir. Sanat dünyası her zaman birleştirici, sevgiyi, saygıyı, toleransı yüceltici bir tutum sergiler. Altın Portakal, Antalya halkının, ulusal ve uluslararası sinema endüstrisinin festivalidir. Biz sinemanın kültür ve sanat geleneğine sahip çıkarak, Antalya'nın dünya çapında ünüyle sinemamızı uluslararası arenaya çıkarmak için çalışıyoruz. Hedefimiz günlük tartışmalara yenilerini ilave etmek değil, bir dünya vizyonuyla Altın Portakal'ı dünyanın en iyi festivalleri arasına yerleştirmektir.” denildi.

    Açıklamanın sonunda sinema ve sanat dünyası yarım asırlık Altın Portakal’ı, sanatı ve sinemayı yüceltmeye davet edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.