Altın Portakal'ın Jürisi De Yok Programı Da

Altın Portakal'ın Jürisi De Yok Programı Da

Sansür tartışmalarına sahne olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilen jüri sayısı 10'a ulaştı. Açılışına 4 gün kalan festivalin henüz programı da açıklanmadı.Türkiye'nin önemli film festivallerinin başında gelen Antalya...

Sansür tartışmalarına sahne olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilen jüri sayısı 10'a ulaştı. Açılışına 4 gün kalan festivalin henüz programı da açıklanmadı.

Türkiye'nin önemli film festivallerinin başında gelen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Reyan Tuvi'nin yönettiği Gezi belgeseli 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek'in belgesel yarışma programından çıkarılmasıyla başlayan tartışmalar hız kesmiyor. Belgeselin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) hakaret ve cumhurbaşkanına hakaret suçlarını düzenleyen 125'inci ve 299'uncu maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle yarışmadan çıkarılması üzerine istifa eden jüri sayısı 10'a yükseldi. İstifacılar arasında ulusal ve uluslararası yarışmanın ana jürisinde bulunan isimler de yer alıyor. Çeşitli sinema platformlarından da yaşananlar üzerine 10-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivale katılmayacaklarına dair açıklamalar geliyor.

Öte yandan açılışına 4 gün kalmasına rağmen festivalin programı da belli olmadı. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin internet sitesi 'altinportakal.org.tr'de, Festival Programını tıklayanlar "Bu sayfanın içerikleri hazırlanmaktadır." yazısıyla karşılaşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.