Altın mı yoksa dolar mı? Hangisine yatırım yapmak daha mantıklı?

Altın mı yoksa dolar mı? Hangisine yatırım yapmak daha mantıklı?

Altın fiyatları piyasalardaki dalgalı seyrini sürdürüyor. Yatırımcılar altın mı yoksa dolar mı almalı? Altın uzmanı İslam Memiş yaptığı yatırım kararını açıkladı.

Altın fiyatları Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra düşüşe geçerek 445 lira bandına geldi. Altın daha sonra alımlarla birlikte tekrar 458 lira seviyesine geldi. Altın fiyatları haftanın son işlem günündeyse 458-459 bandında ilerliyor. Çeyrek altın 757 liradan satılıyor.  Dolar kuru ise 7 lira 58 kuruş seviyesinde izliyor. Altın uzmanı İslam Memiş altına mı yoksa doları mı yatırım yapılması gerektiğini açıkladı.

ALTIN MI YOKSA DOLAR MI ALINMALI?

Altın fiyatları son haftaların en düşük seviyesine geriledi. Gram altındaki düşüş 200 baz puanlık faiz kararının ardından sınırlı kaldı. Altının ons fiyatı ise 1879 dolar bandında izliyor. Yabancı piyasaların Hristiyanların noel tatilinden dolayı piyasalardan çekilmesi döviz ve değerli madenlerdeki grafiğin durağanlaşmasına neden oldu. Altın fiyatlarının Ocak ayından itibaren artışa geçeceğini öngören Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş Ocak ayında şu anki gram altın fiyatlarının aranacağını söyledi. Memiş, "Altının ons fiyatında 1921 dolara kadar bir yükseliş öngördüğümü söyledim. Pazartesi günü ABD tarafından teşvik paketiyle ilgili olumlu gelişmeler öngördüğümü anımsatmak isterim. Belirsizlik kalktıktan sonra altının ons fiyatının tekrar 1900 dolar seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirme ihtimalini ben kuvvetli görüyorum. Yatırımcıları TL'de bekleyenler acaba dolar mı almalıyım, gram altın mı almalıyım iki tercih sunulmalı benim tercihim ise gram altın tarafında. *Altının gramında 480 lira seviyelerini bekliyor olacağım" İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum