Altın fiyatlarında belirsizlik devam ediyor

Altın fiyatlarında belirsizlik devam ediyor

Altın fiyatları, dün yaşadığı düşüşün ardından bu sabah yatay seviyede hareket etti. Piyasalar, yarın açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini bekliyor.

Altın fiyatları Dün iki haftanın dip seviyesine gerilerken, bugün yatay seyrederken yatırımcılar Fed'in faiz indirimlerine ilişkin ipucu verecek ABD enflasyon verisini bekliyor.

İnatçı enflasyon ve güçlü ekonomik veriler ABD'de faiz indirimi beklentilerini öteleyerek dolara destek veriyor. Dolar aylık bazda yüzde 1,3 yükselirken, çeyrek dönemin başından bu yana ise yaklaşık yüzde 1,5 yükseldi.

Dolardaki güçlenme altın fiyatlarını baskılarken, ABD Merkez Bankası (Fed) yöneticilerinin sözle yönlendirmeleri de faiz konusundaki soru işaretlerini artırdı ve altın fiyatlarının yükselmesinin önünde engel oluşturdu.

BU GELİŞMELER İZLENECEK

ABD'de yarın açıklanacak olan, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini bekleyen piyasalarda da endişe arttı.

Bugün ABD'de açıklanacak gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verisi, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de başkanlık seçimine yönelik ilk münazara izlenecek.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Sabah 9.00 itibariyle altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 297 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 424 liradan yaparken bugün sabah saatlerinde 2 bin 426 TL'den işlem gördü.

Bir önceki kapanışı 3 bin 964 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 966 TL'den alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 15 bin 818 TL'den işlem gördü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum