Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti

Son 6 ayda büyük artış gösteren altın ve döviz fiyatları 1 Kasım seçimlerinin ardından düşüşe geçti. Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, “Seçim sabahı ilk tepkiyi altın ve döviz verdi. Altının gramında 5 TL düşüş yaşandı” dedi

Seçimlerin bitmesi ile altın ve döviz düşüşe geçti. Seçimlerden önce 2.95 TL olan dolar seçim sonrası ilk sabah 2.75 TL'den değer buldu. Altın ve döviz fiyatlarını değerlendiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı ve aynı zamanda Sarraflar Çarşısı esnafı olan İsmail Karagöz, “ 5 aydır süren seçim çalışmaları geçtiğimiz pazar attığımız oylarla son buldu. Halkımız istikrarı seçti. Bu istikrar şu anda piyasalara yavaş yavaş yansıyor. Hem halkımızın hem de esnafın üzerindeki tedirginlik son buldu. Yüzlerimiz seçimin bitmesi ile gülmeye başladı. Piyasalar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Görüldüğü gibi  bugün çarşımız kalabalık. İnsanlar altın ve dövizin düşmesi ile kuyumculara gelmeye başladılar. Seçim sabahı ilk tepkiyi altın ve döviz verdi. Altının gramında 5 TL düşüş yaşandı. Seçimden önce altının gramını 107 TL'ye satıyorduk. Seçimin ardından pazartesi günü 101-102 TL'ye satıyoruz. Altın bileziğin gramında da 6 TL düşüş yaşanıyor. Seçim öncesi 107 TL'ye satılırken seçim sabahı 100-101 TL'ye satıyoruz. Altında düşüş yaşanırken döviz fiyatlarında da düşüş yaşandı. Son 6 aydır büyük artış gösteren döviz fiyatlarında seçimle birlikte düşüş yaşandı. Seçim öncesi bir doları 2.95 TL'ye satarken şu anda bir doları 2.75 TL'ye satıyoruz. Avroda da dolarda olduğu gibi düşüş var. Seçim öncesi 1 avroyu 3.20 TL'ye satarken seçim sabahı bir doları 3.10 TL'ye satıyoruz” dedi.

SEÇİMİ BEKLEMEYEN ZARAR ETTİ

Seçimden önce yeniden koalisyon çıkacağını ön gören ve bundan dolayı döviz ve altın fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünen yatırımcıların yanıldığını belirten Karagöz, şöyle devam etti: “ Seçim öncesinde yeniden koalisyonun çıkacağını  ve bununla birlikte fiyatların daha da yükseleceğini düşünen vatandaşlarımız altın ve dövize yatırım yaptı ve yanıldılar. Seçim öncesi yatırım yapanlar büyük bozguna uğradılar. Fiyatlar seçim sabahı az öncede de belirttiğim gibi düştü.  Bazı vatandaşlarımız ise seçimi bekleyerek en doğrusunu yaptılar. Ev, arsa, araba veya altın ile dövize yatırım yapacaklar seçimi beklediler. Seçimi bekleyerek en doğrusunu yaptılar. Seçimden önce  dükkanımıza gelen birçok vatandaşımızı ve basın aracılığıyla okuyucuları uyarmıştım. Beni dinleyenler kazanç sağladı. Dinlemeyenler ise zarar etti.”

PİYASALAR TEDİRGİNDİ

Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Karagöz, “Bizim ülkemiz şu anda lüks yaşıyor. Geliri olduğu gibi büyük giderleri var. Gelir-gider dengesi 5 aydan beri bozulduğu için piyasalar tedirgindi. Esnaf ve halk hükümete gerekli desteği seçim ile birlikte verdi. Şimdi halka ve esnafa hizmet etme zamanı. Terör olaylarına gerekli tepkiyi esnaf olarak verdik. Dükkanlarımıza ve çarşımıza bayraklar astık. Piyasalarımız bozuktu. Piyasalarda ki düzensizlik halk ile esnafı tedirgin etmişti. Şimdi hizmet zamanı hükümetimiz terör olaylarını bitirmeli” açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.