Alperen, babasının görmeyen gözleri

Alperen, babasının görmeyen gözleri

Küçükken geçirdiği rahatsızlıktan sonra gözlerini kaybeden Mustafa Kandemir'in 5 yaşındaki oğlu Alperen, babasının görmeyen gözlerini unutturuyor.


Mustafa Kandemir (32) yaptığı açıklamada, çocuklukta geçirdiği ateşli bir hastalıktan dolayı 18 yaşından sonra tamamen görememeye başladığını bildirdi.
Hayatının, 8 yıl önce herhangi bir sağlık problemi olmayan eşi Gülhan ile tanışmasıyla tamamen değiştiğini belirten Kandemir, ''Bir süre sonra evlenmeye karar verdik. Ancak aileler bu karara tepki gösterdi. Eşimin ailesi görme engelli olduğum için evliliğimize çok sıcak bakmadı. Benim ailem ben istediğim için bir süre sonra razı oldu. Büyüklerimiz eşimle anlaşmada sorun yaşayacağımızı düşündüler'' dedi.
KÜÇÜK ALPEREN BABASININ GÖZLERİ OLDU
Sevmek için görmek gerekmediğini, eşini ''kalp gözüyle'' gördüğünü ve birbirlerine aşık olduklarını dile getiren Kandemir, şunları kaydetti:
''Eşimi iki kez ailesinden istedik. Onlar razı olmadı. Daha sonra eşimle kaçmaya karar verdik ve 2002 yılında kaçarak evlendik. Evliliğimizden 5 yaşındaki oğlumuz Alperen ile 1 yaşındaki kızımız İrem dünyaya geldi. Çocuklarımızın 2'si de çok sağlıklı. Alperen büyüdükçe benim gözlerimin yerini almaya başladı. Alperen benim görmeyen gözüm oldu. Yolun karşısına geçerken, yürüyüşe çıktığımda, bazen de işe giderken oğlum bana eşlik ederek yardımcı oluyor.''
Kandemir, görmemesine rağmen çocuklarının ve eşinin fiziksel özelliklerini beynine yerleştirdiğini, ailesinin profilini hayallerindeki gibi çizdiğini söyledi.
Gülhan Kandemir ise görme engelli eşiyle ailesinin istememesine rağmen severek evlendiğini belirterek, ''İyi ki Mustafa ile evlenmişim. Hayatta bana bilmediğim çok şey öğretti. Kendisi maliyede çalışıyor. İki yıllık üniversite mezunu. Şimdi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin iktisat bölümünü okuyor. Ben gören gözlerimle üniversiteyi bıraktım. Eşim bana hayatı öğretti'' diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.