Alpaslan Mahallesine 16 derslikli okul

Alpaslan Mahallesine 16 derslikli okul

Meram Belediyesi ve hayırsever Hasan Avcan işbirliğiyle Alpaslan Mahallesine yapılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun temeli 22 Eylül Perşembe günü atılıyor

Meram Belediyesi ve hayırsever Hasan Avcan işbirliğiyle Alpaslan Mahallesi’ne yapılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun temeli 22 Eylül Perşembe günü atılıyor. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Alpaslan Mahallesi Arıkonak Sokak üzerinde yapılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun temelini 22 Eylül 2011 Perşembe günü saat 11’de atacaklarını belirterek, “Belediye olarak eğitime katkı sağlamaya devam ediyoruz. Belediyemiz ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle 16 derslikli 2 okulun inşaatını daha önce tamamladık. Hasanköy’deki okulun açılışını eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu’nun katıldığı bir törenle gerçekleştirdik. Ladikli Mahallesi’ndeki 16 derslikli okulun da inşaatı tamamlandı. Onu da önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Geçtiğimiz günlerde Konya Valiliğimizde yaptığımız protokolle ilçemize yeni bir okul daha kazandırılmasını karara bağlamıştık.  Mülkiyeti Belediyemize ait Alpaslan Mahallesi’ndeki arsaya hayırsever Hasan Avcan tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli ilköğretim okulu binasının da temel atmasını Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Programa tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Okul inşaatının 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim Yılına yetiştirilmesi planlanıyor. Başkan Kalaycı, Yenibahçe, Loras ve Beybes mahallelerinde belediyeye ait arsaların okul yapılmak üzere İl Özel İdaresi’ne devredildiğini de hatırlatarak, “Konya Üniversitemizin ilçemize kurulması,125 Okulumuza 125 Tenis Masası dağıtımı, ‘Türkiye Okuyor, Meram Okuyor’ projesi kapsamında 75 bin kitap bastırılarak öğrencilere dağıtılması, ‘Bileğinin Yerine Yüreğini Kullan’ yarışması gibi projelerimiz eğitime verdiğimiz önemin göstergesidir. Sadece fiziki olarak değil sosyal ve kültürel projelerle de eğitime destek sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.