Almanya'dan gelen gurbetçi isyan etti: Günde 2 bin lira harcıyorum!

Almanya'dan gelen gurbetçi isyan etti: Günde 2 bin lira harcıyorum!

Türkiye'de gurbetçilerin ekonomiyle ilgili açıklamaları hep gündem oluyor. Son olarak Almanya'dan gelen bir gurbetçi ekonomiye isyan etti.

Türkiye'de gurbetçilerin ekonomiyle ilgili açıklamaları ve Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamaları hep gündem oluyor. Almanya'da yaşayan gurbetçilerin bazıları Türkiye'de alım gücünün yüksek olduğunu iddia etse de çoğu bunun tam aksini söylüyor. Türkiye ekonomisi son yıllarda kötüye gittiği için alım gücü düşüyor. Son olarak yine Almanya'da yaşayan bir gurbetçi ekonomiye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

adsiz-003.jpg

Sokak röportajında kendisine uzatılan mikrofona konuşan gurbetçi sözleriyle durumun ciddiyetini anlatmaya çalıştı. Almanya'dan Türkiye'ye tatile geldiğini söyleyen vatandaş, "100 euro bozduruyorum. Bir günde param bitiyor. Ne zaman harcadığımı anlamıyorum bile" diyerek ekonominin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. 100 euro güncel döviz kuruna göre 2 bin liradan fazla ediyor. Günde 100 euro harcayan bir gurbetçi ayda 3 bin euro harcar. Bu ise aylık 60 bin liradan fazla bir miktara denk geliyor. Türkiye'de ise asgari ücret 8 bin 500 lira olarak uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
96 Yorum