Almanya'da Yabancı Vatandaşlar İçin Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Almanya'da Yabancı Vatandaşlar İçin Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Almanya'nı başkenti Berlin’de üç sivil toplum kurumu Yabancılar Dairesi’nde hukuki danışmanlık hizmetleri verecek. Türkçe, Arapça ve İngilizce verilecek hizmetler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Hukuki danışmanlığı yıllardır...

Almanya'nı başkenti Berlin’de üç sivil toplum kurumu Yabancılar Dairesi’nde hukuki danışmanlık hizmetleri verecek. Türkçe, Arapça ve İngilizce verilecek hizmetler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Hukuki danışmanlığı yıllardır kendi ofislerinde yaptıklarını anlatan Berlin Türk Cemaati (TGB), bu hizmeti Yabancılar Dairesi’nin çatısı altında yaparak vatandaşın ayağına gittiklerini söyledi.

Berlin Türk Cemaati (TGB), Berlin eyaleti yabancılar dairesi ile Almanya’ya model olması hedeflenen bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre bundan böyle haftada üç gün Yabancılar Dairesi’nin içerisinde bulunan 163 nolu odada hukuk danışmanlığı hizmeti sunulacak.

Danışmanlık hizmeti deneyimli ve tecrübeli avukatlar tarafından Türkçe başta olmak üzere Almanca, Arapça ve İngilizce verilecek. Ortak yürütülen projenin fikir babası olan TGB Başkanı Bekir Yılmaz konuyla ilgili konuşmasında projenin hayata geçebilmesi için kendilerine destek veren Yabancılar Dairesi Müdürü Engelhard Mazanke’ye teşekkür etti. TGB’nin yıllardır Berlin’deki kamu kuruluşları ile birlikte ortak projeler ve çalışmalar yürüttüğünü belirten Yılmaz, “Hukuk Danışmanlığı kendi ofisimizde yıllardır yaptığımız bir şey. Yeni ve Berlin açısından bir ilk olan ise artık bu hizmeti Yabancılar Dairesinin çatısı altında verebilmemiz oldu” dedi.

Yılmaz, bu tarz bir hukuk danışmanlığı hizmetinin yabancılar dairesi içerisinde verilmesini yıllardır düşündüğünü ifade etti. Bir toplantı vesilesiyle bir araya geldiği Mazanke’ye projesinden bahseden Yılmaz, kendisinin olumlu sinyal vermesine çok sevindiğini kaydetti. Mazanke’nin katkısının bununla da kalmadığını dile getiren Yılmaz, “Kendisi, bana böyle bir şeyin çok güzel olacağını ve bunu hayata geçirmemiz gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra TBB’yi ve Arap Cemaatini de işin içine katmamız gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Böyle bir kıvılcımdan bu noktaya geldiklerini anlatan Yılmaz, “İnşallah bu güzel işbirliği hedeflediği sonuçlara başarı ile ulaşır.” şeklinde konuştu. Hukuk Danışmanlığı hizmetinin bedava olduğuna dikkat çeken TGB Başkanı, “Artık vatandaşın bizim ayağımıza gelmesine gerek kalmadı. Artık biz vatandaşın ayağına geldik. Ümit ediyorum ki bu hizmetlerden faydalanırlar” diyerek sözlerini bitirdi.

Yabancılar Dairesi Başkanı Engelhard Mazanke ise projeye katkı ve desteklerini esirgemeyen kurumlara teşekkür etti. “Bugün bizim için de yeni bir sayfa açılıyor” diye konuşan Mazanke, bu proje ile kendi çalışmalarını geliştirebilmeyi ve buraya gelen insanların arzu ve isteklerini öğrenmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yabancılar Dairesinin Berlin eyaletine ait kamu hizmeti veren bir kurum olduğunu söyleyen Mazanke, “Hedefimiz herkesin Yabancılar Dairesi’nden gerekli bilgiyi alabilmesi ve elimizden geldiği kadar adil davranmaya gayret göstermek.” dedi.

Bu tür işbirliklerinin Berlin halkına doğru sinyaller verdiğini dile getiren Mazanke, “Son yıllarda dillerde olan bir kelime var: Hüsnü kabul kültürü. Bence bu tür projeler bu kültürün yaygınlaşması için katkı sağlıyor” diye konuştu. Projeyi birlikte yürüttükleri kurumlarla işbirliklerinin devam edeceğine de dikkat çeken Mazanke, “Ümit ediyorum ki burada birlikte çalıştığımız ve bu şehrin daha güzel olması için birlikte gayret gösterdiğimiz kurumlarla daha nice yıllar birlikte projeler yaparız” ifadelerini kullandı.

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumun’dan (TBB) Mustafa Doğanay ise yeni kurulan Hukuk Danışmanlığı hizmetinin Berlinliler için hayırlı olmasını diledi. Projeye ilgi duyanların Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), Berlin Türk Cemaati (TGB), Alman Arap Merkezi (DAZ) ve Berlin Yabancılar Dairesinin internet sitelerinden daha fazla bilgi edinmeleri mümkün.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.