Almanya'da Camiye Çirkin Saldırı

Almanya'da Camiye Çirkin Saldırı

Almanya'nın Krefeld şehrindeki DİTİB Mimar Sinan Camii’ne dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

Almanya'nın Krefeld şehrindeki DİTİB Mimar Sinan Camii’ne dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Sabah namazı için camiye gelen din görevlisi Zeki Kayhan cami avlusunda bulunan bayrak direğindeki asılı Türk bayrağının yerine Nazi bayrağının asıldığını gördü ve olayı derhal cami dernek başkanı Yalçın Yıldız’a haber verdi.

Olay yerine gelen başkan Yıldız görmüş olduğu manzarayı derhal polise bildirdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis soruşturma yapıp tutanak tuttu. Başkan Yıldız yaşanan çirkin olayla ilgili bir açıklama yaparak, camiye yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını belirtti ve suçluların yakalanarak cezalandırılmasını istedi. Komşularla bir sorunlarının olmadığına dikkat çeken Yıldız, son zamanlarda camilere yapılan saldırıların arttığını belirterek, vatandaşlarımızın bu gibi saldırılara karşı hazırlıklı ve uyanık olmalarını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.