Almanya'da Asgari Ücretle Gelen Zam Taksi Şoförünü De Müşteriyi De Etkileyecek

Almanya'da Asgari Ücretle Gelen Zam Taksi Şoförünü De Müşteriyi De Etkileyecek

Almanya’da önümüzdeki yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan 8,50 Euro’luk asgari ücret taksi müşterilerini de etkileyecek. Basında çıkan haberlere göre taksi şoförlerine ödenecek asgari ücret taksi ücretleri artırılarak vatandaşa...

Almanya’da önümüzdeki yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan 8,50 Euro’luk asgari ücret taksi müşterilerini de etkileyecek. Basında çıkan haberlere göre taksi şoförlerine ödenecek asgari ücret taksi ücretleri artırılarak vatandaşa da yansıyacak. Almanya’nın yüzlerce şehrinde taksi işletmecileri fiyatların yüzde 30’lara varan oranlarda artırılması için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

Bazı şehirlerde ise zamların devreye girdiği kaydedildi. Hamburg’da 1 Ekim itibariyle taksi ücretleri yüzde 7,8 oranında zamlandı. Dresden’de işe aralık ayından itibaren kilometre başına alınan ücretin 20 ile 30 Cent arasında artırılması kabul edildi.

Almanya’da 200 bin civarında taksi şoförü bulunuyor. Federal İstatistik Dairesi’nden verilen bilgilere göre taksi şoförleri Almanya’da en az para kazanan meslek gruplarının başında geliyor. Bekleme süresi de hesaba katıldığında taksi şoförlerinin saat ücretinin 7 Euro’yu bulmadığına dikkat çekiliyor.

Almanya’da toplam 33 bin taksi şirketinden 25 binini temsil eden Alman Taksiciler Birliği’nden (BZB) ise birçok taksi şirketinin asgari ücret üzerinden para ödemesinin mümkün olmadığı ve 200 bin taksiciden dörtte birinin işini kaybetme riskinin olduğu açıklandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.