Alman-türk Parlamenterler Grubu'nun Yeni Başkanı Müntefering

Alman-türk Parlamenterler Grubu'nun Yeni Başkanı Müntefering

Almanya Federal Meclisi’nde SPD meclis fraksiyonunun tavsiyesi üzerine Herne-Bochum II bölge milletvekili Michelle Müntefering, Alman-Türk Parlamenterler Grubu’nun başkanlığına getirildi.

Almanya Federal Meclisi’nde SPD meclis fraksiyonunun tavsiyesi üzerine Herne-Bochum II bölge milletvekili Michelle Müntefering, Alman-Türk Parlamenterler Grubu’nun başkanlığına getirildi. Müntefering, Alman-Türk Parlamenter Grubu’nun başkanlığını Johannes Kahrs’tan (SPD) devralacak. Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin iki toplum açısından çok önemli olduğunu söyleyen Müntefering, bundan dolayı grubunun başkanlığını yürüteceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Michelle Müntefering, "Sadece Ruhr bölgesinde 350 bin Türk yaşıyor. Herne’de anaokuluna giden çocukların yüzde 50’si göçmen ailelere mensup ve bunların büyük bir çoğunluğu da Türk. Ortaya çıkan bu tablo Almanya ile Türkiye’nin bağlarının ne kadar iç içe olduğunun iyi bir göstergesi” dedi. Türk toplumunun Almanya ve Ruhr Bölgesi’nin gelişmesinde çok önemli rolü olduğunu söyleyen genç politikacı,“Genç nüfusun nitelikli eğitime ihtiyacı var. Dışişleri, kültür ve eğitim alt komisyonundaki üyeliğim ve Alman-Türk Parlamenterler Grubu başkanlığımdan dolayı iki taraflı eğitim ve kültür paylaşımının karşılıklı olarak en iyi seviyede yapılabilmesi için çaba göstereceğim.” diye konuştu. Meslektaşlarıyla kritik konuları görüşmekten çekinmeyeceğini kaydeden Müntefering, basın özgürlüğü, konuşma ve düşünme özgürlüğü gibi konuları da görüşeceğini ifade etti.

SPD’nin başkanlığında yürütülen diğer parlamenter grupları ise şöyle; ABD-Almanya (Peer Steinbrück), İran-Almanya (Rolf Mützenich), Almanya-İskandinav ülkeleri (Franz Thönnes). CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.