Alman Polisi 'Yankesicilere Dikkat' Dedi

Alman Polisi 'Yankesicilere Dikkat' Dedi

Almanya'da olis her kasım ayında noel pazarları kurulduktan sonra yaptığı gibi yine ziyaretçileri yankesicilere karşı uyardı ve çantalarını korumaları için dikkatli davranmaya çağırdı. Çağrının yanısıra polis bu yıl farklı bir uygulama...

Almanya'da olis her kasım ayında noel pazarları kurulduktan sonra yaptığı gibi yine ziyaretçileri yankesicilere karşı uyardı ve çantalarını korumaları için dikkatli davranmaya çağırdı.

Çağrının yanısıra polis bu yıl farklı bir uygulama da başlattı. Noel pazarlarında dolaşan sivil polisler ziyaretçileri bilinçlendirmek için önce ilgili kişi fark etmeden çantasının üzerine “Yankesicilere dikkat!“ şeklinde bir çıkartma yapıştırıyorlar ve daha sonra bunu fark etmeyen çanta sahibiyle konuşarak yankesicilerin işini ne kadar kolaylaştırdığını anlatıyorlar.

Polis, Berlin’de organize çalışan yankesicilerin cirit attığını, özellikle de noel döneminde birçok insanın yankesicilerin kurbanı olduğunu, bunu engellemek için bu yöntemi uyguladıklarını bildirdi. Polisler sadece noel pazarlarında değil, tren ve metro istasyonları ile kalabalık yerlerde de söz konusu yöntemi kullanarak halkı uyarıyor.

Berlin polisi yankesicilerden korunmak için "Tanımadığınız kişilerin sizi lafa tutmasına izin vermeyin, çantanızı daima kapalı tutun ve ön tarafı vücudunuza dönük olarak taşıyın, nakit para ve kredi kartlarınızı aynı cüzdanda tutmayın, ayrı yerlere koyun. Kredi kartlarınızın çalınması durumunda hemen 116 116 numaralı acil servisi arayarak kredi kartınızı bloke ettirin ve polisi arayarak bilgi verin!" şeklinde tavsiyelerde bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.