Alman Müsteşar: Ötekileştirme inkar edilemez

Alman Müsteşar: Ötekileştirme inkar edilemez

Alman Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Siyaset ve Basın Müsteşarı Katharina Petrisson, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti

Alman Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Siyaset ve Basın Müsteşarı Katharina Petrisson ve Büyükelçilik Danışmanı Elmas Coşkun, bir dizi program kapsamında Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Haber Müdürü Halid Şen hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak Müsteşar Petrisson ve Coşkun'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

YEREL KONULAR İLE İLGİLENİYORUZ

Türkiye'deki çoğu şehirde aktif yayın hayatını sürdüren yerel gazetelere ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Alman Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Siyaset ve Basın Müsteşarı Katharina Petrisson, Konya'daki ilk duraklarının ise Merhaba Gazetesi olduğunu belirtti. Petrisson, Sarıkulak'tan Merhaba Gazetesi ile ilgili bilgiler aldı. Merhaba Gazetesi'nin genellikle hangi haber türüne daha çok ağırlık verdiğini merak eden Petterson, Sarıkulak'tan "Özellikle yerel konular ile ilgileniyoruz. Belediyelerimizin yapmış olduğu faaliyetlerin duyurulması noktasında çalışmalarımız oluyor. Sosyal ve toplumsal konulara ağırlık veriyoruz. Gazetemiz yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bu özelliğimiz bizi farklı kılıyor" cevabını aldı.

2-3_880x440-001.jpg

ALMANYA KAYBETMİŞ OLABİLİR

Katharina Petrisson, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar'ın Mesut Özil'in Alman Milli takımından ayrılması ile ilgili sorduğu soruyu yanıtladı. Çınar'ın "Sayın Müsteşar, Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'ndan ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Kazanan veya kaybeden sizce kim oldu?" sorusuna Petrisson, şöyle cevap verdi: "Ben, aslında futboldan hiç anlamıyorum. Mesut Özil, dünya çapında oynadığı oyunun hakkını veren çok iyi bir oyuncu. Kim kazandı veya kim kaybetti onu bilemem. Almanya kaybetmiş olabilir, çünkü kendisi Almanya Milli Takımı'ndan ayrıldı. Bu anlamda bakılınca Almanya için bir kazanç olmadığını düşünüyorum. Kişisel bir karardı, alınan karar inşallah kendisinin hayrına olur."

ÖTEKİLEŞTİRME VAR

Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Halid Şen de "Özil, kazanınca Alman, kaybedince ırkçılığa maruz kaldığını belirtti. Mesut Özil'e yönelik bir ırkçılık söz konusu muydu?" sorusunda da şunları kaydetti: "Mesut Özil, o şekilde hissetmiş olabilir. Buna benzer ifadeleri başkalarından da duydum. Bunu tam anlamı ile değerlendirmem mümkün değil, futbol dünyası ile hiç alakam yok. Kapalı kapılar ardında neler oldu hiç bilmiyorum ama yapılan ayrımcılığın hepsine karşıyım. Bir ötekileştirme var, inkâr etmek de mümkün değil."

BİZ DE KAPIMIZI TAM OLARAK KAPATMIŞ DEĞİLİZ

Suriyeliler ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Petrisson, şunları kaydetti: "Suriye'deki iç savaşın üzerinden 7 yıl geçti. Türkiye, örnek bir davranış göstererek, Suriyeliler'e kapısını açtı. Türkiye'nin bu tutumu Almanya tarafından da takdir ile karşılandı. Biz de ülke olarak mültecilere kapımızı tam olarak kapatmış değiliz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

2-2-063.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.