Alman devi iki Türk firmasını satın aldı! 9 bine yakın çalışanı var

Alman devi iki Türk firmasını satın aldı! 9 bine yakın çalışanı var

Ekonomik krizle boğuşan dünyada farklı ticari faaliyetler devam ediyor. Son olarak Alman firmasının 2 Türk firmasını satın alması dikkatlerden kaçmadı.

Dünya genelinde ekonomik kriz pandemiden bu yana şiddetini artırmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını ile birlikte dünya ticaretinde tedarik sıkıntıları başladı. Bu sıkıntılardan ekonomisi güçlü olan ülkeler en az hasarla kurtulmayı başarırken ekonomisi zayıf olanlar ise büyük hasar aldı.

korona-pandemi.jpeg

Türkiye pandemiden beklenen hasardan daha az bir hasarla çıktı. Daha sonra Türkiye'de asrın felaketi olarak bilinen depremlerin olmasıyla büyük bir yıkım meydana geldi. On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremlerde bazı şehirlerin neredeyse tamamı yok oldu.

ottobock-alman-firma-9-bin-calisan.jpg

Türkiye, bu depremin yaralarını sarmak için uzun zamandır uğraşıyor. Ülke ekonomisi ise depremle birlikte daha da kötüye gitmeye başladı. Seçim döneminde verilen vaatlerin ekonomiye yükünü de ekleyince Türkiye şuan bir krizin içinde. Bu krizden kurtulmak için ise gece gündüz demeden milyonlarca insan üretim yapıyor.

adsiz-004.jpg

Türkiye'nin sanayi üretimi de her geçen yıl artıyor. Ülke genelinde faaliyet gösterip sektöründe lider olan firmalar yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yabancı yatırımcıların gözü uzun zamandır Türk firmalarında. Son olarak iki Türk firmasını Almanlar satın aldı.

adsiz-003.jpg

Otto Bock isimli Alman firmasının gerçekleştirdiği satın almalar büyük yankı uyandırdı. Alman firması, önce Bilimop Ortopedi’nin yüzde 70’ini, ardından da Proklinik Sağlık Hizmetleri Sanayi şirketinin yüzde 51’ini satın alma kararı aldı.

adsiz-002.jpg

Otto Bock isimli girmanın toplamda 9 bine yakın çalışanı var. Ekonomi uzmanları bazı Türk firmalarının yabancılara satılma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum