Allah için yaşayan bir nesil istiyoruz

Allah için yaşayan bir nesil istiyoruz

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Gençliğini Allah için yaşayan, Allah rızası için çalışan bir nesil yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz bütün etkinlikler bu amaç doğrultusundadır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi tarafından Yaz-Etkinlikleri final ve eğlence programı düzenlendi. Çocuklar sosyal faaliyetlerle eğlenceli bir yaz geçirmenin imkanı buldu. AGD tarafından her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen yaz etkinliklerinde finale gelindi. Okullarda eğitim öğretim döneminin kapanmasından kısa bir süre sonra başlayan Yaz etkinlikleri programları kapsamında çocukların hem din eğitimlerini alarak manevi gelişimlerine katkıda bulunmak, hem de sosyal faaliyetlerle eğlenceli bir yaz geçirmelerine imkan oluşturmak için çeşitli faaliyetler düzenledi. Yaz etkinliklerine katılan gençler, yaklaşık 2 ay süren yaz etkinlikleri çerçevesinde edindikleri bilgileri kapanış programında sergiledi. Meram Dutlu Koruluğunda gerçekleştirilen programa AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, Dernek Yönetimi ve çok sayıda çocuk katılım gösterdi.

img_8687_880x440.jpg

DİNİ EĞİTİM KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN VERİLMELİ

İstiklal marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yaz Etkinlikleri Sorumlusu Vehbi Birer, “Yaz etkinliklerimiz kapsamında çocuklarımız yaz tatilini verimli geçirdiler. Faaliyetlerimiz sadece yaz etkinlikleri ile sınırlı değil. Kış aylarında da okuma gruplarımız ile faaliyetlerimize devam ediyoruz” sözlerini kullandı. Dini eğitimin çocuklara küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğine değinen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ise, “Küçük yaşlardan itibaren Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, Peygamberimiz’in hayatını öğrenmek büyük bir lütuf” dedi. Türkiye’de yüz binlerce gence eğitim verildiğini söyleyen Parlak, “ AGD ve MGV Türkiye’de yüz binlerce gence ulaşıyor. Konya’da da şuan binlerce gencimize ulaştık. Yaz etkinliklerinde amacımız eğlenerek dinlenerek öğrenmek. Yüzmeye gidiyoruz, futbol oynamaya gidiyoruz, pikniklere gidiyoruz, çeşitli sosyal aktivitelerle hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz” sözlerini kullandı

KIŞ AYLARINDA KİTAP OKUYACAKLAR

Gençliğin verimli bir şekilde yaşanması gerektiğini ifade eden Parlak, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Gençlere çocuklara gençlik bir defa yaşanır, sınırsızca yaşa, boş yaşa diyorlar. Biz ise Gençlik bir defa yaşanır, o da Allah için yaşanır sloganı ile yola çıktık. Allah için yaşayan, Allah rızası için çalışan bir nesil yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz bütün etkinlikler bu amaç doğrultusundadır.” Yıl içerisinde sosyal aktivitelerin devam edeceğini belirten Parlak, “Yaz etkinliklerimizi dolu dolu geçirdik. Kış aylarında da boş durmayacağız. Etkinliklerimize devam edeceğiz. Oluşturacağımız 10 kişilik okuma grupları ile vaktimizi iyi değerlendirmiş olacağız. Okuma faaliyetlerimiz yanında sosyal aktivitelerde düzenleyeceğiz. Okuma gruplarımızın kayıtlarını görevli arkadaşlarımız oluşturmaya başladı” diye konuştu.

img_8673_880x440.jpg

YAZ ETKİNLİKLERİMİZ ÖRNEK OLDU

Yaz etkinliklerinde çocukların verimli zaman geçirdiğine değinen Parlak, “İnsanların en hayırlısı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir. Çocuklarımızı yaz etkinlikleri kapsamında Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorlar. Vatanımızı milletimizi korumak için genç nesil çok önemli. En büyük yatırımı genç nesile yapmalıyız. AGD ve MGV yerli ve millidir. Aileler çocuklara yönelik düzenlenen programlara katılabilirler” ifadelerini kullandı. Yaz etkinlikleri ile birçok kuruma örnek olduklarını ifade eden Parlak, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Bizim yazın havalar sıcak. 15 senedir yaz etkinliklerini yapıyoruz. Bizim yaz etkinliklerimiz birçok kuruma örnek oldu. Yazın sonunda çadır kamplarımız olacak. Gençlik için çalışıyoruz. Yaz etkinliklerinde haftalık yüzme, go-kart, piknik, at biniciliği ve daha birçok faaliyet düzenliyoruz. Çocuklarımıza namaz surelerini öğretiyoruz. Namaz dualarını öğretiyoruz. Onun dışında peygamberimizin hayatını öğretiyoruz. 40 hadis çalışmalarımız var. Ezgi ve marşları öğretiyoruz. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kardeşleri için ve Allah için yaşamayı öğretiyoruz. Ailelere bize güvenip çocuklarını emanet ettikleri için teşekkür ediyoruz.”

AGD MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ÖĞRETİYOR

Velilerden Adem Kocakafa ise şöyle konuştu: “Anadolu Gençlik Derneği sayesinde çocuklarımız yaz aylarını dolu dolu geçiriyor. 3 çocuğumda etkinliklere katıldı. Ezan, kamet ve yemek dualarını öğrenmişler. Anadolu Gençlik Derneği milli ve manevi değerlerimizi öğretiyor. Burada çocuklara vatan ve devlet sevgisini aşılıyorlar.” Anadolu Gençlik Derneği yaz etkinliklerine katılan öğrencilerden Yasin Genç de, “ Her sene etkinliklere katılıyorum. Yaz etkinlikleri çok eğlenceli geçti. Bir sonraki sene yine katılmayı düşünüyorum” dedi. Öğrencilerden Yiğit Bayat ise, “Yaz etkinliklerini çok seviyorum. Etkinlikler kapsamında yüzme havuzuna gidiyoruz. Çok fazla arkadaş ediniyoruz. 4 senedir etkinliklere katılıyorum. Hocalarımızdan da çok memnunum” sözlerine yer verdi. Yaz etkinlikleri final programı çocukların çeşitli oyunlar oynaması ile devam etti. Etkinlik kapsamında çocuklar ip çekme yarışması, çuval yarışı ve daha birçok oyunu oynayarak eğlendiler. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı, yaz etkinliklerinin tamamlanması ile kış etkinliklerinin kayıtlarını oluşturmaya başladı.

SALİH ACIBADEM

37898672_1047380998755545_4934224288396869632_o_880x440.jpg

img_8748_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.