Alışkanlıklar değişecek
İl Sağlık Müdürlüğü 14 Mart Tıp Bayramı'nı bir otelde gerçekleştirdiği programla kutladı. Programa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Kağan Karabulut ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında konuşan Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, doktor veya sağlıkçı sıfatından çok hekim unvanını önemsediğini belirtti. Önemli ve yüce bir mesleğin sahipleri olduklarını ifade eden Karaca, "14 Mart Tıp Bayramı’nda birlikteyiz. Doktorlar hayatın içindeki her yerde görev yapmaktadır. Bizlerin unvanları doktor, tabip ve hekim olarak geçiyor. Ancak bunlar arasında hekim unvanını ayrı bir yere koymak istiyorum. Nedeni sadece hastalık tedavi etmek için değil, çok daha derin ve gizemli anlamlar barındırmasından dolayıdır. Hekim aynı zamanda hikmet sahibi kişidir. İşimiz insanların sağlığını korumak, bunun için gereken önlemler nelerse, ona ilişkin karar mekanizmalarına katkı sunmak, buna rağmen bozulan insan sağlığının yeniden kazanılması için elimizden gelen gayreti zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin göstermektir. Gecemiz, gündüzümüz, tatilimiz, kısacası her anımız mesleğimizle doludur. Hele iletişimin bu kadar güçlendiği çağımızda mesleğimizden ayrı kalmak mümkün değil. Bizler, kendi hayatlarımızdan fedakarlık ve feragat ederek başka insanlara fayda sağlamaya çalışırız. Bunun için gereken bilgi, teknik donanımı takip etmek ve edinmek zorundayız" dedi.
ŞEHİR HASTANELERİ KURULDU
Sağlık alanının son 15 yılda dönüşümün merkezi olduğunu belirten Karaca, sözlerine şöyle devam etti: "Sağlık alanı son 15 yıldır her anlamda dönüşüm ve değişimin yaşandığı bir alan. Değişimler de elbette zor süreçlerdir. Alışkanlıklar değişecek, yeni alışkanlıklar oluşacak.
Bu değişim 'şehir hastaneleri' diye isimlendirilen devasa kampüs hastane yapılarına dayandı. Teknolojik değişim bu yapılara eşlik eder vaziyette. Yataklı kurumlar açısından bunlar yaşanırken, aile hekimliği ve halk sağlığı hizmetleri açısından da, daha ferah alanlarda ve daha az nüfusa hizmet eder şekilde Aile Sağlık Merkezi (ASM) yapılanmaları, gelişmiş ülkelerin problemleri olan hastalıklara yönelik mücadele politikaları şeklinde bir gidişat var. Sağlık göstergelerine yansıyan bu politika sağlık çalışanının da işini kolaylaştırır bir mecraya sokulabilmelidir. Vatandaşın aldığı sağlık hizmeti ile ilgili olarak duyduğu memnuniyet çıtası oldukça yukarılara çıkartıldı. Bunu sağlayan en önemli faktör de çalışanların çaba ve gayretleridir."
TEKNOLOJİYLE YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ ARTTI
Programın sonunda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını ödeyecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Şeker, "İnsan temelli yapılan bir hizmet olan doktorluk, ulvi bir meslektir. Özveriyle, vefayla görevlerini yerine getiren hekimlerimizin kıymetini ölçecek bir durum söz konusu değildir. Allah razı olsun sözü için gecemizi, gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Hizmet standartlarının yükselmesi, altyapıların güçlendirilmesi sonrasında gelişimin kolaylaşmasıyla beraber bizlerin de yükümlülüklerimiz arttı. Teknolojideki gelişmelerle birlikte daha donanımlı bir hizmet verebilmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
ALİ İBİLEME merhabahaber.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.