Algı operasyonlarının esiri bir toplum istiyorlar

Algı operasyonlarının esiri bir toplum istiyorlar

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversite Komisyonu tarafından düzenlenen online programa katıldı.

AGD Üniversite Komisyonu Mesleki Koordinasyon birimi (MESKO) öncülüğünde düzenlenen programda ‘Algı operasyonlarında gazeteciliğin yeri’ başlığı ele alındı. Düzenlenen programda medyanın insanlar üzerindeki etkilerine değinen Halid Şen “Maalesef Gündelik yaşamımızda gündemimizin büyük bir bölümü kitle iletişimi tarafından yönlendirilmektedir. Algı operasyonları ile insanlar kendi gündemlerinin dışına çıkartılmaktadır. İnsanlarımızda medya okuryazarlığı yok ne yazık ki. Bu durum da insanımızın medya tarafından kolayca yönlendirilmesine zemin hazırlıyor. İnsanımız yalnızca haber başlığını okuyup çeşitli ithamlarda bulunabiliyor. Geçmiş gelecek mukayesesi yapmayan, düşünmeyen sorgulamayan ve algı operasyonlarının esiri bir toplum istiyorlar” ifadelerini kullandı.

adsiz.jpg

MEDYA OKURYAZARLIĞINA HÂKİM OLMAK GEREKİR

Bireylerin özellikle sanal paylaşım ortamlarında yanlış bilgi bombardımanı altında kaldığını belirten Şen, “Algı operasyonları bizim dışımızda gelişir. Medya okuryazarlığına hakim olmak gerekir ki bu operasyonlar karşısında dikkatli olabilelim” dedi. Düzenlenen programda Halid Şen, son olarak şunları söyledi: “Bugün eleştirel haber yapan yok denecek kadar az ölçüde. Oysa algılara boyun eğmemek lazım. İnsanlar geçmişi ve geleceği düşünmüyor bazı şeyleri sorgulamak gerek. Anadolu Gençlik gençliği, önüne konulan algılara kapılan bir gençlik değil, araştıran, sorgulayan bir gençliktir. Savaşlar çıkartılırken algı operasyonları yapılıyor, algı operasyonları ile halklar ayaklanıyor, hükümetler kuruluyor, yıkılıyor. O yüzden gündemi takip etmeli, olayların arka planını sorgulamalıyız. Tabii ki bu sorgulamayı yapabilmek için donanımlı olmalıyız. Donanımlı olmak için de çok okumalıyız. Programı düzenleyen AGD Şube Üniversite Komisyonu’na teşekkür ediyorum.” AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu MESKO birim başkanı Enes İvediklioğlu da katılımlarından dolayı Halid Şen’e teşekkür etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.