Alerjiler astımı tetikliyor

Alerjiler astımı tetikliyor

Özel Büyükşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Ünlü, astım hastalarının mutlaka testlerini yaptırarak neye karşı alerjileri olduğunu belirlemeleri gerektiğini söyledi.


Ünlü, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Selçuklu ve Meram Hanımlar Lokalleri üyelerini astım hastalığı hakkında bilgilendirmek amacıyla Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'nda düzenlenen programda astımı tetikleyen nedenleri ve astım hastalarının yapması gerekenleri anlattı. 
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte polenlerin hem rüzgar hem de böcekler yoluyla taşındığını ifade eden Ünlü, hastalarının dikkatli olmaları uyarısında bulundu. 
Polene bağlı en çok görülen alerjinin burun ve göz ile ilgili olduğunu belirten Ünlü, ''Burunla ilgili alerjiler astımı da tetikler. Zaten, astım hastalarının yüzde 75-80'i aynı zamanda saman nezlesidir. Bu konuda bahar aylarında yaygınlaşan polenlerle birlikte şikayetler de artıyor. Ağaç polenleri ilk olarak Şubat ayı sonları Mart ayı başlarında insanları etkileyeme başlar. Haziran ayı başlarında da otlara ait polenler çıkar'' dedi. 
AĞIR ASTIM KRİZLERİ AZALDI  Astım hastalarına tavsiyelerde bulunan Ünlü, hastaların mutlaka testlerini yaptırarak neye karşı alerjileri olduğunu belirlemeleri gerektiğini ifade etti. 
Eskiden astımın daha az ama ağır astım krizlerinin daha fazla görüldüğünü kaydeden Ünlü, günümüzde ise astımın yaygınlaştığını ancak ağır astım krizlerinin azaldığını söyledi. 
Programda katılımcıların sorularını yanıtlayan Ünlü, evde alerjiden korunmak için daha küçük halılar kullanılmasını, yorgan, yastık, çarşaf kılıflarının haftada en az bir defa sıcak ayarda yıkanması uyarısında bulundu. Ünlü, evin içinde çiçek ve bitkilerle kuş, kedi, köpek gibi hayvanların bulundurulmasının da astımı tetikleyebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.