Alanyalı Yerleşik Yabancı Sanatçılar Sanatlarını Ortak Dilde Sergileyecek

Alanyalı Yerleşik Yabancı Sanatçılar Sanatlarını Ortak Dilde Sergileyecek

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, ilçede yaşayan yerleşik yabancı sanatçılardan ressam, heykeltraş ve fotoğraf sanatçıların, eserlerini sergilemeleri için 'Sanat Dünyanın Ortak Dili' başlığıyla 1.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, ilçede yaşayan yerleşik yabancı sanatçılardan ressam, heykeltraş ve fotoğraf sanatçıların, eserlerini sergilemeleri için 'Sanat Dünyanın Ortak Dili' başlığıyla 1. Alanya Uluslararası Toplum Sergisi düzenleyecek.

Alanya Yabancılar Meclisi, aylık olağan kongresini belediye hizmet binasında düzenledi. Bir önceki ayda düzenlenen toplantıda 11 ekim tarihine kadar başvuruları alan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'ne 40 yerleşik yabancı başvurdu. Bugün yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu; resim, çizim, sanatsal fotoğraf, heykel ve el sanatları konusunda yerleşik yabancıların sergiye katılacağını söyledi.

Karaoğlu, milliyeti ne olursa olsun güzel sanatlarla ilgili herhangi bir tarzda özgün olarak faaliyet gösteren amatör ve profesyonel sanatçılar için düzenlenecek olan uluslararası serginin 01-03 Kasım 2013 tarihinde yapılacağını belirtti. Karaoğlu, serginin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacağını ifade etti.

Karaoğlu, "İlçemizde 50 civarında ülkeden yerleşik yabancı yaşıyor. Biz bunlara yabancı değil, 'Bizim Alanyalılar' diye hitap ediyoruz. Meclis olarak aylık ve yıllık olarak etkinlikler düzenliyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız var. Sanatın dili evrenseldir ve ulusları birbirine bağlar. Profesyonel veya amatör olsun her ana dilden bağımsız olarak anlaşabilecek tarzda bir resmin, bir fotoğrafın bir heykelin kendine ait bir dili vardır. Bu dili Alanya'da kaynaştırmak için düzenleyeceğimiz uluslararası sergiye bütün Alanyalıları davet ediyorum." dedi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.