Alanında marka oldu

Alanında marka oldu

Bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Konya Gıda ve Tarım (KGTÜ) üniversitesi ilk sene elde ettiği yerleştirme puanlarıyla büyük bir başarıya imza attı. Üniversite bu yıl 70 öğrenciye 7 farklı bölümde eğitim verecek

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yetkilileri Kampüs binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Bilimsel Araştırma, Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Candan, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Ökte ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır üniversite hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilimsel Araştırma, Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Candan, “Üniversitemiz idari ve öğretim kadrosundan Mütevelli Heyetine tüm kadro olarak, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin, Kurucu Başkanımız Recep Konuk’un vizyonu doğrultusunda uzun bir hazırlık süreci sonunda kurulduğu ve geliştirildiğini özellikle belirtmek isteriz. Üniversitemiz Konya Şeker A.Ş’nin sermaye desteğiyle oluşturulan Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitemiz, vakıf üniversiteleri arasında alışılmışın dışındaki burs politikasıyla dikkat çekmektedir. Anadolu Birlik Holding ile imzalanan protokol kapsamında, tüm öğrencilere mezuniyet sonrası pek çok alanda işe yerleştirme garantisi sağlanacaktır” dedi. Daha sonra söz alan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, “Dünyanın en güçlü ülkeleri tarım alanında büyük yatırımlar yapmaktadır. Bizde tarım konusunda daha iyi işler yapmak çerçevesinde 2013 yılında Üniversitemizi kurduk. Üniversitemiz şuanda Türkiye’de alanında bir numaradır. Önümüzdeki dönemde hepimiz bu üniversitenin başarılarına bizzat tanık olacağız” sözlerini kullandı.

ALANINDA EN İYİ ÜNİVERSİTE

Üniversitenin Türkiye’de alanında en iyi üniversite olduğuna ve öğrencilerin tercih listelerinde ilk sıralarda yer verdiğine vurgu yapan Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, “Öğrencilerden büyük ilgi gören üniversitemiz, tüm programlarına yerleşen öğrencilerin tamamıni ilk 40 binin içerisine giren başarılı öğrencilerden almıştır. Bu başarıyı perçinleyen bir diğer husus KGTÜ’ye yerleşen öğrencilerin yüzde 94’ü üniversiteye ilk üç tercihlerinde yer vermiş olmasıdır. Bu özelliğiyle bilinçli bir tercihe tercihe yönelen öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında da yer yer aldığını göstermiştir. Türkiye’nin 21 farklı ilinden öğrencilerin yerleştiği üniversitemiz bu özelliğiyle bölgesel değil ulusal alandan öğrencilerin ilgisini çekebildiğini göstermiştir. Üniversitemiz bünyesinde bulundurduğu Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik bölümlerinde Türkiye’deki en yüksek puanla öğrenci kabul eden üniversite konumuna gelirken, tarımla ilgili Türkiye’deki bölümler içerisinde de büyük farkla zirveye yerleşmiştir. Çiftçiler Konya Şeker önderliğinde Tarım ve Gıda sektörünü bilimsel araştırmaların odağına yerleştirmek için her türlü fedakarlığı göze aldıklarını göstermiştir. Kısaca kendi problemlerinin çözümü için gövdesini taşın altına koyan çiftçimiz “Tarım ve Gıda alanındaki kısır döngü zincirini kırmak için” güçlü bir bilimsel yatırım hamlesi yapmıştır. Konya Şeker A.Ş, ABH ve bu güzide kuruluşlarımızın ürün markası olan Torku'nun fabrika ve tesisleri öğrencilerimizin uygulama alanı olarak kullanılacak olması, sahaya hazır mühendis yetiştirilmesi için en büyük hazinemizdir. Yurt dışı üniversitelerinin bile öğrencilerine staj yaptırmak için çabaladığı tesislerin bizim kurucu irademiz olmasının ne kadar kıymetli olduğu ilk mezunlarımızın sahaya çıktığı gün anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.  

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.