Akyürek totemleri seçim etiğine aykırı

Akyürek totemleri seçim etiğine aykırı

Demokratik Sol Parti (DSP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar Zafer Alanında yaptığı basın açıklaması ve gazetemize yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediyesinin 500 eserini eleştirdi.

Çınar, 500 eserin nereler olduğunu merak ettiğini ifade ederek, “Bunlar şehirlere kazandırılan eserler değil müteahhitlere kazandırılan servettir. Bunların hepsini sormaya geliyoruz. Ülkenin kriz içinde bulunduğu bir dönemde kimsenin trilyonları yer saati adı altında, sözde köprülü kavşak hizmeti adı altında toprağa gömmeye hakkı yok. Bunların zararını halkımız cebinden ödüyor. Biz bunun hesabını soracağız” dedi.
Çınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in adımını bile atmadığı yerlere kendi adının yer aldığı totemlerden dikmesinin seçim ahlakına uygun olmadığını da dile getirirken, “Sizden önce ki belediye başkanlarının yatırımlarına bile kendi isminizi yazdırmanız ve yine halkın parası ile trilyonları bulan totem diktirmeniz seçmenlerin gözünü boyamaktır. Bunun için Yüksek Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca şehir merkezindeki tüm bil boardlar siyasilere kapatılırken kendisine açıldı. Trilyonları aşan bu reklam ve afiş paralarını nereden buluyorsunuz. Bunun hesabını soracağız” diye konuştu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.