Aktif Eğitimciler Sendikası Meb’deki Fişlemelere ‘hayır’ Dedi

Aktif Eğitimciler Sendikası Meb’deki Fişlemelere ‘hayır’ Dedi

Aktif Eğitimciler Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti. Grup adına Anıtpark önünde açıklama yapan sendika temsilcisi Abdullah Hatipoğlu,...

Aktif Eğitimciler Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti.

Grup adına Anıtpark önünde açıklama yapan sendika temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza atıldığını söyledi. Hatipoğlu, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacaklarını belirtti. Hatipoğlu, "Siyasi iktidar, bir yandan haksız bir şekilde okullarda siyasi, sendikal kadrolaşma politikaları uygularken diğer yandan da beğenmediği, hoşuna gitmeyen veya rahatsız olduğu görüşlere yönelik fişlemeler yapmaktadır. Bu konuda son dönemde binlerce kamu çalışanının inançları, dünya görüşleri, siyasi veya sosyal aidiyetleri nedeniyle hukuksuz olarak fişlendikleri ortaya çıkmıştır." dedi.

Hatipoğlu, bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları birbirine düşürmeye, toplumsal barışı, bozucu, siyasi iktidarın kendi keyfine göre belirlediği standartlara uymayanları kamudan tasfiye etmeyi amaçlayan bu fişlemelerin tamamı hukuksuz ve suç olduğunu dile getirdi. İnancı, görüşü, aidiyeti ne olursa olsun herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Hatipoğlu, hiç kimsenin suçluluğu ispatlanmadan haklarından mahrum bırakılamayacağını, fişlenemeyeceğini anlattı.

'İNSANLAR ARASINDA AYRIMCILIK KÖRÜKLENİYOR'

Hatipoğlu, "Çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ‘Hayır’ diyoruz." diye konuştu.

Milli eğitim sisteminin planlı ve sistematik olarak toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırıldığını ifade eden Hatipoğlu, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırıldığını, Bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gidildiğini kaydetti. Hatipoğlu, okul müdürlerinin yerinin değiştirilmesine, öğretmenlere rotasyon uygulanmasına, özlük haklarındaki adaletsizliğe ‘hayır’ dediklerini anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.