Aktif Eğitim Sen'den Müdür Atamalarına Protesto

Aktif Eğitim Sen'den Müdür Atamalarına Protesto

Aktif Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda yöneticilerin, hükümete yakın sendikalara göre atandığı gerekçesiyle eylem yaptı. Büyük oranda ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin değerlendirmesiyle atama...

Aktif Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda yöneticilerin, hükümete yakın sendikalara göre atandığı gerekçesiyle eylem yaptı. Büyük oranda ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin değerlendirmesiyle atama yapıldığını belirten Aktif Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Yakup Pelit, “Sitemimiz adil davranmayan ve yandaş sendikanın hazırladığı listeler ile hareket eden yetkililerdir. Liyakat ilkesinin dikkate alınmayıp tek kriterin sendikal yakınlık olması eğitim camiamızı derinden üzmektedir.” dedi.

İstanbul Valiliği önünde toplanan Aktif Eğitim Sen üyeleri, okul müdürlerinin atanma şeklini protesto etti. Sendikanın İstanbul Şube Başkanı Yakup Pelit, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 4 yıl görev süresi dolan 16 bin yöneticiyle ilgili değerlendirmenin 15 Ağustos’ta sona erdiğini söyledi. Yapılan değerlendirmede, 75 puanın altında kalan okul müdürlerinin başarısız sayıldığını ifade eden Pelit, “75 ve üzeri puan alan müdürler istemeleri halinde kendi okullarında veya bir başka okulda 4 yıllığına yeniden görev alabilecekler. Değerlendirmeyi yapan komisyon puanlamanın yüzde 40’ını okuldaki öğretmen, okul aile birliği ve öğrenci başkanından, yüzde 60’ını da ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürü değerlendirdi. Hükümete yakın sendikanın belirlediği iddia edilen kişilerden oluşan yeni atanan ilçe eğitim müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin önceden birlikte çalışmadıkları adını bile bilmedikleri yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak konusudur? Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve hükümete yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışarak puanlamaların yapıldığı diğer sendikalara üye olanlara ise düşük puanlar verildiği aşikârdır.” diye konuştu.

İstanbul’da 39 ilçede değerlendirmeye alınan bin 477 okul müdüründen 690’ı 75 ve üzeri puan aldığını belirten Pelit, şöyle devam etti: “Geçer puan alan müdürlerin sendikalar dağılımı incelendiğinde ekseriyetle hükümete yakın sendikanın üyesi olduğu görülmektedir. Yeterli puan alamayanlar ise diğer sendikalara üye ya da sendikasız. Şişli’de 31 okul müdürü değerlendirmeye alınmış ve 7 okul müdürü 75 ve üzeri puan almıştır. 75 ve üzeri puan alanların tamamı yandaş sendikanın üyesidir. Bu sendika üyesi okul müdürlerinin geçer puan aldığı ve geri kalan tüm okul müdürlerinin üye olmadıkları için adeta cezalandırılarak başarısız sayıldığı bu uygulamayı kınıyoruz.”

Burada 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine sitem etmediklerine dikkat çeken Pelit, değerlendirmede adil davranmayan ve yandaş sendikanın hazırladığı listeler ile hareket eden yetkililere tepki gösterdiklerini söyledi. Sendikal yakınlık ilkesinin dikkate alınmasını eleştiren Pelit, “Liyakat ilkesinin dikkate alınmayıp tek kriterin sendikal yakınlık olması eğitim camiamızı derinden üzmektedir. Yapılan bu hukuksuz işlemin adalet imbiğinden süzülerek hakikatin tecelli edeceğine inanıyor, birileri tarafından başarısız sayılsalarda o müdürlerimizin kamu vicdanında başarılı olduklarını burada ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.