Aktif Eğitim-sen, Öğretmenler Günü'nü Özel Programla Kutladı

Aktif Eğitim-sen, Öğretmenler Günü'nü Özel Programla Kutladı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında, 26 öğretmene vefa plaketi verildi. Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Nilüfer...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında, 26 öğretmene vefa plaketi verildi.

Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Mutlu Esendemir ile yüzlerce eğitimci katıldı. Ünlü televizyoncu Asım Yıldırım’ın sunduğu programda konuşan Aktif-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, öğretmenin bir kandile benzediğini belirterek, "Öğretmen, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Yaşatma arzusuyla yaşayan, sinesi ummanlar gibi olan kişidir öğretmen. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da öğretmenlerdir. ‘Hocam beni yerden göğe yükseltti.’ diyen Büyük İskender ,öğretmeni kıymetine göre anlamıştır. Onlar ruh dünyamızın mimarlarıdır. Ruhumuzun heykelini diken ve bizlik hamurunu yoğuran, hasta ruhlara aşı yapan doktor da öğretmenlerdir. Öğretmenler Günü, öğretmenlerin günah çıkardığı, öğretmenle ilgili nutukların havada uçuştuğu, değişik kesimlerin öğretmenleri eleştirmek için fırsat kolladığı bir gün değildir. Bugün, öğretmenlik ve öğreticilik mesleği üzerine akl-ı selim, kalb-i selim ile yeniden düşünme günüdür. Bu uğurda emek vermiş, can vermiş öğretmenleri yâd etme günüdür. Gerçekte biz öğretmenlerin ne böyle allı pullu günlere ne hediyelere ne de kutlama mesajlarına ihtiyacı var. İlmin ve ilim öğretmenin bizim anlayışımızda bir bedeli ve armağanı yoktur. Verilen emeğin hakkını altın da gümüş de para da pul da ödeyemez. Bunun içindir ki küçük bir gülümseme, öğretmenimizin karşısında gönülden, samimane bir eğilme bizim için 24 Kasımlardan, güllerden ve hediyelerden daha çok anlamlı olacaktır." dedi.

"ÖĞRETMEN VARDIR, MAAŞIYLA MADDE BAĞIMLISI GENCİ OKUTUR"

Öğretmenlerin büyük fedakarlıklarda bulunduğuna işaret eden Kaygısız, şöyle devam etti: "Öğretmen vardır, Bünyamin öğretmen gibi sokaktan aldığı tehlikeli maddeyi koklayan çocuğu maaşıyla güzel okullarda okutur. Yemez yedirir, içmez içirir, sokaktan kurtarır nicelerini. Ve öğretmen vardır, maddi ihtiyacı olmadığı halde sırf insan sevgisiyle, vatanın ücra köşelerinde görev yapar. Ve bir gün Bingöl'ün yatılı okullarından birinde depremle yıkılan binaların altında kalır yorgun bedeni. Öğretmen vardır, yanar küçük öğrencilerini kurtarmak için sobaların alevleri arasında, sınıfların ortasında ve yüreklere dökülür dinmeyen bir sevgi yağmuru olarak. Öğretmen vardır, kurşunların gölgesinde sevgi bahçıvanlığı yapan, son nefesinde, ‘Sağ olsun vatan, Sübhansın Yaradan!’ diyen. Öğretmen vardır, okul yolunda can vermiştir öğrencisi. Minik bedeni savrulmuştur dört teker arasında, çiçekler konur sırasına, bitmez ağlamaları, dinmez gözyaşları çocukların. O zaman sıradaki bir gülü eline alır öğretmen, bir yaprağını koparır sessizce gülün. Çocuklar, der kısık sesiyle, arkadaşınız da işte böyle bir güldü. O gülü yaratan yanına aldı. Onun ardından bize sevgi dolu hatıraları kaldı. Bizim sevgimiz sonsuz sevgiden bir damlaysa, ölüm hiçlik olur mu?"

Program anısına İbrahim Kaygısız, Asım Yıldırım’a teşekkür plaketi takdim etti. Gecede ömürlerini eğitime adamış 26 öğretmene vefa ödülü verildi. Gecenin son bölümünde ise Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bir konser verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.